Little Kook- Få julkänsla på Atens mest galna temacafé

Little Kook som är Atens mest galna temacafé är lite som en kameleont. Här byter man nämligen tema och inredning nästan lika ofta som andra byter strumpor. Kommer du hit under en särskild helgtid som t.ex jul eller halloween kan du räkna med att man tagit tillvara på högtiden till fullo.

Och om du istället skulle befinna dig i stan under övriga perioder under kalenderåret har du istället chans att få uppleva spektakulära teman som t.ex Mary Poppins, Pirates of Carabien eller Alice i Underlandet.

 

Jultema med extra allt

När vi besökte Little Kook i slutet av november hade tomten och hans nissar precis flyttat in. Här snackar vi extra ordinär julpyntning med extra allt. Ett magiskt äventyr som skapar julmagi i frusna hjärtan och kan få vem som helst att börja tro på tomten igen.

Utanför Little Kook knäpps kamerablixtarna konstant. Den spektakulära julbelysningen utanför caféet och dess juldekorationer gör nämligen gatan i stadsdelen Psyrri till Atens mest instagramvänligaste gata. Även om man väljer att inte gå in i caféet är det värt att ta en promenad hit på kvällen bara för att titta. Men ärligt talat skulle jag vilja påstå att man gör ett misstag om man inte går in. Insidan är nämligen ännu mer fantastisk och galen än utsidan.

Tomtens nissar hälsar dig välkommen i dörren och skickar dig sedan genom en glittrande gång av julgranskulor och blinkande ljusslingor. Caféet har två våningsplan, fylld av skrymslen och vrån som är överderdekorerade från golv till tak. Eller som någon uttryckte det – det är som att någon kräkts jul över hela stället. Vilket inte är helt fel beskrivet även om det låter lite vulgärt. Själv blev jag som ett litet barn i en godisaffär. Vilket ställe!! Som ett riktigt julmirakel.

Christmas treats

Vad sägs som rykande varm choklad och smarriga bakverk med inspiration av julens smaker. Är det någonstans man ska unna sig en riktig sockerbomb så är det minsann på Little Kook. Min hasselnötschokladkaka som en av tomtens nissar rekommenderade mig att beställa in var gudomligt god och jag lämnade inte kvar en smula, trots att jag fick in en rejäl bit.

Tänk att det var till Aten man fick åka för att komma till Nordpolen.

Läs också: 10 galna & annorlunda restauranger i Taipei

Hitta hit: Karaiskaki 17, Aten

8 thoughts on “Little Kook- Få julkänsla på Atens mest galna temacafé

    • Oj, ja massor!! Men det beror förstås på vad man gillar. Sitta i trappan i Plaka, eller på någon av takbarerna. Gränderna i Anafiotika, Akropolis, fiskrestaurangen i Microliamo, utsikten från Lyckabettos m.m var bara några av de saker jag gillade mest. Sen besökte vi också flera sagolika caféer, restauranger och barer som det kommer ett eget inlägg om snart

  1. Ja det är helgalet.

    Jag var väldigt nervös innan vi åkte för då hade det precis börjat ta ner Halloween-pyntet. De hade stängt ett par dagar, men shit va de måste arbetat på för att dels ta ner de gamla och dessutom fått upp det nya. Det är ju liksom inte lite grejer som ska upp…:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.