Ett besök i Goathland- inspelningsplatsen för den brittiska serien ”Heartbeat”

Gillar ni att besöka inspelningsplatser från kända filmer och TV-serier? Det gör jag. Under min resa till North Yorkshire tidigare i år gjorde jag ett kort stopp i den pittoreska byn Goathland som även är känd som den påhittade byn Aidensfield från den brittiska dramaserien Heartbeat. För den som tittade på serien som utspelar sig i 60-tals miljö är ett besök i Goathland som en riktig nostalgitripp. 

 

Jag kan själv erkänna att jag inte sett ett enda avsnitt av serien. Men jag förstår att den måste ha varit omåttligt populär då den filmades i hela 18 år mellan 1991-2009.

På den lilla gågatan i Goathland har många Heartbeatscener utspelart sig och man finner flera kända platser från serien med nära avstånd till varandra som ”Garage & Funeral Directors”, ”Aidensfield Pub” samt tågstationen.

 

Goathland Railway Station

Goathland Railway Station är även inspelningsplats för en berömd film av det mer magiska slaget. Detta är nämligen tågstationen till den fiktiva trollkarlsbyn Hogsmeade i Harry Potter där Hogwarts Express stannar.

Den ultimata guiden för Harry Potter-fans i York

 

Goathland Hotel

Heartbeats lokala pub ”Aidensfield Pub” heter i själva verket Goathland Hotel. Under de första fyra åren av produktionen filmade man många scener inne från puben. Man får inte missa att ta en pint här och känna av den gemytliga småstadsatmosfären som man möts direkt när man stiger innanför dörren.

 

Aidensfields Garage

Ett annat känt landsmärke för Heartbeat är ”Aidensfields Garage & Funeral service” där många scener från serien ska ha utspelats. Garaget är beäget mitt emot Goathland Hotel och fungerar i dagens läge som butik.

Det finns även ett par veteranbilar som kanske känns igen från serien som står permanent utplacerade en bit längre upp på gatan. Här finns också några butiker, ett tehus och en populär glasskiosk.

Om ni vill läsa mer om vilka platser jag besökte under min resa till North Yorkshire i Storbritannien ska ni gå in och läsa här.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *