Manuel Antonio, Costa Rica

SAMSUNG CSCManuel Antonio ligger i provinsen Puntarenas strax söder om staden Quepos och är vår sista destination på backpackerresan till Costa Rica.

Manuel Antonio är känd för dess vackra nationalpark som ser ut som ett träd i formen om man ser parken från ovan. Något annat som kännetecknar Manuel Antonio är den otroliga utsikten som finns runt omkring. Det är så att det går nästan inte att få dålig utsikt någonstans. Vart man en tittar så är det vackert. Det är också grönt och fint, fullt med blommor, bananträd, massvis med apor och härliga sandstränder. Med lite tur kan man dessutom se valar i havet här.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCVi hade blivit varnade för att det skulle vara väldigt mycket turister på Manuel Antonio. Det enda vi märkte stor skillnad på var att det var mer amerikaner här och mindre svenskar. Det märktes också i kön till nationalparken som varje dag ringlade sig oändligt lång. För övrigt var det inget som störde speciellt mycket.SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC” Still more monkeys than people” Är ju i alla fall ett positivt budskap. Turisterna har ännu inte tagit över Manuel Antonio. Aporna är fortfarande majoritet.SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCShoppingutbudet var lite större och roligare här en i Montezuma där vi befunnit oss innan. Allt från souvenirer till kläder och roliga matprodukter att handla med sig hem. Är man lite shoppingsugen så är Manuel Antonio perfekt. Eftersom detta är sista destinationen blev flertalet saker inhandlade här.SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCAladdin Magic Fashion blev en favoritbutik där jag handlade lite ovanliga och sköna kläder. Kanske inget man bär hemma i Sverige men passar perfekt på backpackerresan.
SAMSUNG CSC

Dessa sista dagar på Costa Rica ska ni få följa med på flera intressanta grejer som Manuel Antonio har att erbjuda.

Gm inte följa Fantasy Dinging på Instagram maria_fantasydining

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *