Manuel Antonio Nationalpark dag 1

SAMSUNG CSCVi gjorde en utflykt till den vackra nationalparken i Manuel Antonio, Costa Rica.

Vi ställde klockan på 05.00 och smög tidigt iväg på morgonen till parkens biljettkö för att slippa stå i en milslång, ringlande och svettig kö för att komma in i parken. Det visade sig vara ett smart drag om än lite överdrivet. Visst blir det lång kö om man tar sovmorgon men så illa som vi hört att det skulle vara upplevde vi absolut inte att det var. Fördelen med att ha ställt klockan var i alla fall att man slapp köa överhuvudtaget och det var bara för oss att knalla in i parken.

Den här tiden på dygnet har ju också fördelen att vara lite svalare och chansen att få se exotiska djur lite större en om man besöker parken mitt på dagen. Man får också ha parken för sig själv, i alla fall en liten stund.

SAMSUNG CSCNatinal parken ligger strax söder om staden Quepos vid Stilla Havskusten i provinsen Puntarenas. Här lever 109 olika arter av däggdjur, 184 fåglar, delfiner och valar. Parken har ett av de mest imponerande landskapen i värden med berg, frodig grönska, vackra vandringsleder och paradisstränder.SAMSUNG CSCNågra av djurarterna som lever här och som man med lite tur får chansen att se är dödsakalleapor, spindelapor vrålapor, tvåtåiga och tretåiga sengångare, näsbjörnar, tvättbjörn, myrslok, fullt med fåglar och en hel massa mer. Under den här morgonutflykten till nationalparken fick vi komma aporna riktigt nära och tvättbjörnarna hittade vi på stranden där dom förmodligen sprang runt och letade mat.SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCMan kan följa dom olika vandringslederna i parken som har lite varierande längd. På så sätt får man se det mesta av parken både djungel, ständer, berg, vattenfall och utsiktsplatser. Det är ju också så man har möjlighet att spana bäst på djurlivet som man nästan alltid får syn på slumpartat.SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCVisst ser det ut som att det är en öde sandstrand jag hittat? Svårt att tro att just den här stranden är en av dom mest välbesökta i Manuel Antonio och strax ska invaderas av turister och lokalbefolkning som ska spendera sin dag i parken.SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCTips om man besöker parken.

  • Kom tidigt för att slippa dom värsta köerna
  • Tänk på att köpa biljett i biljettkön och inte i kön till parken
  • Undvik lörd-sönd om du har möjlighet att gå en annan dag
  • Ta med matsäck och dryck (det säljs ingen mat och dryck inne i parken)
  • Ta ej med alkohol (det är förbjudet)
  • Mata ej djuren
  • Tag med en full-laddad kamera och bra vandringsskor

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

6 reaktion på “Manuel Antonio Nationalpark dag 1

  1. Pingback: Manuel Antonio Nationalpark dag 2 | FANTASY DINING – En blogg om temarestauranger & resor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *