Manuel Antonio Nationalpark dag 2

SAMSUNG CSCFör att hinna med att se alla delar av Manuel Antonios vackra djurrika nationalpark i Costa Rica så rekommenderar jag mist två heldagar. Läs om första dagen i parken här. Det är svårt att hinna med allt man vill se och göra annars.

Man ska hinna med vandringslederna, utsiktsplatserna, vattenfallet, djurlivet och kanske spendera några lugna avkopplande timmar vid stranden. Man vill inte stressa sig igenom en sån dag. Manuel Antonios strand inne i nationalparken är en av de vackraste platser att bada vid. Många har med sig medhavd picknickkorg och spenderar hela dagar här på stranden. Man delar också den här vackra stranden med dom livliga och ibland riktigt lömska aporna som är vana att få mat av turisterna. Det är förbjudet att mata djuren i parken men det verkar nästan alla strunta i vilket leder till både charmiga och ibland mindre charmiga utspel från apornas sida. Som fotona nedan visar..

Du tror jag är liten och söt?SAMSUNG CSC

Men oj vad fel du hade!  Humöret kan växla snabbt.
SAMSUNG CSC Det kan vara roligt att titta på men jag är lite skeptiskt till apor i allmänhet. Jag litar inte riktigt på dom och håller mig på min kant. Jag har sett apor göra hemska saker mot varandra och vet att dom både kan stjäla, bitas och vara elaka. Så alla mina möten med apor i Thailand och Indonesien har nog gjort mig lite ap-skygg. Se men inte gå för nära. Dom är ju otroligt fina att fota och titta på men av mig får dom inga bananer.SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCUnder besöket såg vi även lite andra djurarter i parken och hade turen att få syn på en baby sengångare högt uppe i ett träd. Den hade gärna fått både bananer och kramar av mig.SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCÄven den här gången promenerade vi runt hela parken och upptäckte nya utsiktsplatser och vacker natur. Vi spenderade den mesta av tiden med svettiga djungelpromenader och använde bara lite av tiden i slutet av besöket med ett dopp i det blå. Ett välförtjänt svalkande dopp.SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCKunde inte låta bli att göra några yogaövningar på den här förtrollande vackra utsiktsplatsen.SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCHar man inte tid att att besöka nationalparken i två dagar är det självklart värt det ändå. Man hinner uppleva mycket på en dag. Mitt bästa tips är att planera besöket. Bestämma sig innan om man vill ha naturguide eller om man vill göra besöket på egen hand. Man ska heller inte glömma packa med vatten och mat då detta inte säljs inne i parken.

  • Lite praktisk info:
  • Parken är öppen tis-sönd (månd stängt) mellan 07.00-16.00.
  • Inträde 16 dollar per/vuxen barn under 12 år går in gratis.
  • En naturguide tillsammans med andra ligger runt 50 dollar/pers och en privatguide på 70 dollar/pers.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *