Middag på ”The Witchery by the Castle” i Edinburgh

The Witchery by the Castle är utan tvekan Edinburghs mest förtollande och mytomspunna restaurang. Det är också en av de mest exklusiva, lyxigaste och romantiska. Den 400-åriga köpmansbyggnaden strax intill Castlehill är omgiven av mystik där det finns dolda budskap, symboler och hemligheter överallt i rummens väggar och tak. Det är som att själva huset man sittar och dinerar i besitter en urgammal själ vars hemligheter aldrig helt kommer att avslöjas.


Stig in i den 400-åriga köpmansbyggnaden och låt dig bli hänförd av dess mystik. The Original Dining Room är inrett helt i barock med panelväggar och tak av mörkaste ek i gammaldags stil. Slå dig ner i en röd läderfåtölj till skenet av fladdrande stearinljus medan de välklädda servitörerna gör sitt allra bästa för att passa upp på dig och ditt sällskap.

Mer mytomspunnen och romantisk miljö får man leta efter. Desutom finns där mängder av dolda budskap och symboler att lägga märke till i inredningen som kan associeras till ockult och spirualitet. Namnet på restaurangen är nämligen som det låter inspirerat av de hundratals oskyldiga kvinnor som dömdes för häxeri strax intill vid slottet.

Det första besökare lägger märke till första gången de kommer hit är den underbara gröna innergården i gränden som är belägen mellan de två olika ingångarna till restuarangen, The Original dining room och The Secret Garden. Oavsett till vilken av dess två man ska till kommer man att passera innergården i gränden.

The Original dining room är den äldsta och den mest klassika av matsalarna medan The Secret Garden är en nyare del som är inredd med handmålat tak, stora fönster, blommor och stearinljus. Den vackra matsalen som i princip är helt dold från utsidan är en av Edinburghs bäst bevarade hemligheter och är en perfekt plats att besöka om The Original dining room är fullbokat eller om man besöker restaurangen för andra gången.

The Witchery by the Castle inhyser även nio exklusiva sviter att checka in i för de lyckligt lottade som har råd (dessa sviter kostar från 8 942 sek per natt). Även att dinera på The Witchery by the Castle kostar en slant, men en middag i den oförglömliga miljön är värd varenda krona. Vill man komma undan lite billigare kan man istället boka bord till lunchsittningen vilket då erbjuder en prisvärd 2-rätters meny.

Vår kväll i The Original dining room började på bästa sätt med ett glas champane och ostron.

Vi valde därefter att ta The Witcherys bifftartar till huvudrätt. Denna serverades med klassika tillbehör, grillat bröd, garden sallad och perfekt frasiga pommes frites.

Är det bara en enda restaurang man ska besöka i Edinburgh så är det The Witchery of the Castle. Allra mest för miljön som är oförglömlig och förtrollande.

Läs också: Häxguiden till Edinburgh till Edinburgh-12 spirituella, ockulta & historiska platser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.