Mina resplaner för 2017

SAMSUNG CSCI samarbete med flyg.nu

Snart är detta året slut och jag känner mig väldigt nöjd med 2016 som resår. Trots att jag både flyttat, gift mig och fått barn så har jag hunnit med flertalet resor under året. Både korta som långa. Året inleddes med en långresa till exotiska Costa Rica där vi med ryggsäckar reste runt och upptäckte landets vackra natur och paradisstränder. Vi hann även med ett par kortare weekends i Europa och flertalet miniresor i Sverige. Jag känner mig helt nöjd med detta med tanke på omständigheterna.

Nu börjar jag blicka fram emot 2017, som jag har bestämt ska bli det bästa resåret någonsin. Jag sitter redan nu och kollar biljetter på flyg.nu som är en kraftfull flygsökmotor där man kan hitta billiga flygbiljetter och jämföra priser.

Jag älskar att smida nya resplaner och eftersom jag kan vara en rätt nyckfull person tycker jag om att boka flygbiljett långt i förväg så att jag vet att resan verkligen blir av. Risken finns annars att jag helt plötsligt börjar titta på ett annat resmål och ändrar inriktning. Jag blir också mer motiverad att spara pengar till resan när jag har flygbiljetten klar.

I nästa års reseplanering är det flera destinationer som vi tittar på. Ett av dessa resmål är Berlin som jag velat resa till ett bra tag nu. Jag vill gärna resa dit redan i början av nästa år så det börjar bli hög tid att köpa flygbiljett. Därför sitter jag nu och jämför priser på flyg.nu.

Jag tycker nästan att det är lite skämmigt att jag som resebloggare aldrig varit i Berlin. Det är ju ett näst intill obligatoriskt resmål i Europa. Ju mer jag läser om staden och ju fler fotografier jag ser där ifrån desto mer vill jag dit, helst nu på en gång. Mitt brinnande intresse för annorlunda restauranger, barer och hotell är också en av anledningarna till att Berlin lockar mig så mycket. Det finns många roliga och alternativa ställen i Berlin.

I min planering för 2017 planerar jag också en resa till varmare breddgrader. Detta kommer bli den första resan vi gör tillsammans hela familjen. Med andra ord så blir det första resan vi gör med barn. Detta är ju helt nytt för oss men jag känner mig inte det mista orolig. Jag tror däremot att det kommer bli en stor omställning för oss som är vana att resa bara vi två och har därför valt ett resmål som är helt och hållet olikt från tidigare resor vi gjort. Jag vill ha en helt ny fräsch upplevelse som inte går att jämföra med något vi upplevt tidigare. Spännande eller hur? Vart resan bär av? Ja, det är fortfarande lite hemligt. En ledtråd är att på denna landsbygd odlas det oliver, vilket jag är väldigt förtjust i.

 

”  I början av nästa år väntar en weekend till Berlin och en familjeresa till varmare breddgrader”

 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCVad har ni för resplaner 2017? Brukar ni jämföra priser innan ni köper biljett? Hur långt i förväg brukar ni köpa er flygresa?

9 thoughts on “Mina resplaner för 2017

  1. Då är vi två, Berlin har inte jag heller besökt. 🙂
    Vi har generellt dålig framförhållning (tror jag) när det gäller att köpa flygbiljetter. Resmålen kan vara bestämda lång långt innan biljetterna köps. Men nu i december ska vi i alla fall köpa flygbiljetterna till Costa Rica, ca 2 månader innan avresa. Om det är långt eller kort innan har jag ingen aning om.

  2. Berlin är en jätterolig stad, speciellt på våren och sommaren! 🙂 För min del blir det ju Australien där jag redan befinner mig, sen ser vi vad mer pengarna räcker till för, förhoppningsvis kan jag besöka något/några länder på väg tillbaka till Finland också… En sväng till Nya Zeeland vore heller inte dumt… Men det hänger på ekonomin helt enkelt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *