Papa Mastani- fransk bistro i Göteborg med en twist

Papa Mastani på Linnégatan i Göteborg är en franskinspirerad bistro med en twist. Menyn är nämligen fransk med inslag från det Kaspiska havet. Bland de klassiska franska rätterna i menyn har det smugit in läckra grillrätter från Papa Mastanis hemland Iran. Cross Kitchen när det är som allra bäst.

 

När du först kommer till resturangen måste du göra ett val. Ska du upp eller ska du ner för trappan?

Går du upp för trappan finner du en mysig bistro med vackert dukade bord och fladdrande stearinljus. Här serveras franska klassiker i mordern tappning, franska ostar samt en vinlista där givetvis Frankrike står i centrum. Man finner även läckra grillrätter ”brochettes de grillades” som serveras på grillspett hängandes i en ställning.

Väljer man istället att gå nerför trappan hittar man en modern ölbar med ett stort utbud av lokala ölsorter på tapp. Här serveras även crepes i alla möjliga himmelska variationer.

 

 

Papa Mastanis nya meny

Vi hade en storslagen helkväll på Papa Mastani där kvällen började med att vi beställde in varsitt glas Cremante du Jura för att skåla med. Därefter serverades vi en hejdundrande 7-rätters avsmakning med noggrant utvalda rätter ifrån den nya menyn.

Första serveringen var ostron med en supergod yuzudressing med lite hetta. För mig som både älskar ostron och yuzu var den här kombinationen en riktig höjdhoppare. Därefter serverades tartar i tartlett samt en variation av rödbetor med getost.  Nästa servering bestod av hälleflundra med ärtpuré, vinkokta musslor med choritzo samt huvudnumret ”brochettes de grillades” som bestod av secreto iberico, lammracks och kycklinglårfilé. Huvudrätten serverades dessutom med en hel rad tillbehör som bestod av bakad potatis, sallad, grillade grönsaker samt flera såser som lite såg ut som målarfärg i rosa, grönt och gult, toppade med dekorativa blommor.

Sista rätten var en glasskula som serverades med en härligt bubblande cremant från Loire. Eftersom vi redan hade bubbel i vårt glas kan man säga att kvällen därmed slutade med dubble bubble.

Allt var så klart jättegott men mina favoriter i menyn var ostronen, tartaren samt hälleflundran. Fantastiskt gott och helt i min smak. Sen är grillspett aldrig fel. Hit kommer vi fler gånger.

Läs också: 9 restauranger i Göteborg som tar dig med på en jorden runt resa

HITTA HIT: Papa Mastani, Linnégatan 5, 413 04 Göteborg

One thought on “Papa Mastani- fransk bistro i Göteborg med en twist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.