Super Panda Circus- en fantasifull & excentrisk cocktailbar i Brno

”Dear beautiful traveler, welcome to this little circus. If you wish to enter, kindly please ring the bell below”. Super Panda Circus i Brno (Tjeckiens näst största stad) är en fantasifull, excentrisk och nyckfull cocktailbar som bjuder på ett annorlunda drinkkoncept i en färgsprakande cirkus fylld med överraskningar och en hel del galenskap.

 

Det är inte helt lätt att hitta till Super Panda Circus om man inte vet om att stället existerar. Det finns nämligen ingen stor skylt utanför som avslöjar att det gömmer sig en fantasifull cocktailbar på insidan. Håll istället utkik efter en dörr bakom tunga sammetsgardiner med en symbol av en maskerad panda. Bredvid dörren sitter en liten ringklocka. Om du hittar ingången ska du inte tveka en sekund att ringa på. Du kommer inte att ångra dig, var så säker.

En värld av excentrisk mystik uppenbarar sig omedelbart bakom dörren. Man blir väl omhändertagen och välkomnad med en uppfräschande drink som ska neutralisera smaklökarna. Kapporna blir omhändertagna och därefter blir man blir introducerad i vad som kommer hända härnäst.

 

 

Spela ett karaktärsspel som leder till din cocktail

Vi ska spela ett spel där det första man måste göra är att välja vem man vill vara utav 5 karaktärer. De olika karaktärerna ser man på stora tavlor upphängda i entréhallen. Vem väljer du att vara? En shaman, samuraj eller kanske en rocker? Efter att du gjort ditt val får du en pin med en symbol som står för din karaktär.

Nu är det dags att bege sig uppför den neonsprakande trappan som leder upp till cocktailbaren och bli visad till sitt bord. (Jag kommer återkomma till barborden och inredningen om ett ögonblick, låt mig bara berätta klart om spelet). När man väl sitter till bords får man en plattskärm framför sig där man ska läsa en berättelse om karaktären som man valt. Men det är inte en färdigskriven berättelse utan istället är det du som gäst som ska skriva färdigt den genom att göra olika val och välja vilka vägar din karaktär ska gå i berättelsen. Man kan både välja att göra det rätta och följa den mer ofarliga vägen eller bryta mönstret helt och gå över till ”the dark side”. I slutändan av just din berättelse kommer dina val att slutligen leda fram dig till just din drink ”ämnad för just dig”. Ett innovativt, kreativt och annorlunda sätt att beställa drinkar på. Det kanske inte heller är så förvånande då att nämna att drinkarna som serveras inte direkt är av den vanliga sorten heller. I Super Pandas Circus cocktailmeny kan verkligen allt hända.

 

Kreativa cocktails

Min karaktär var en Shaman och i berättelsen fick jag göra flera svåra val åt min karaktär. Det kunde t.ex handla om jag skulle rädda befolkningen i en hel by eller behålla allt guld för för mig själv men i så fall låta byn brinna upp. I slutändan ledde mina val mig till en specifik cocktail. Jag tror dock att jag var lite för snäll och godhjärtad i mina val, för just mina val ledde till en gräddig lite snällare cocktail (som inte riktigt är jag). Så vem vet kanske var jag inte helt ärlig i mina val trots allt. Drinken var förvisso både god och välbalanserad men jag gick direkt över till ”the dark side” efter det. Jag fick då in en starkare rombaserad drink serverad i ett djävulshuvud med rykande horn. Yes, that´s more me.

 

 

Inredningen

Låt mig komma tillbaka till inredningen. Efter entréhallen blir man uppsänd genom en färgglad trappa som för tankarna till en neonsprakande skyskrapa i Tokyos  storstadsdjungel. På övervåningen ligger den lika färgsprakande cocktailbaren med en nyckfull inredning med fantasifulla väggar och tak med detaljer överallt. Barborden som mer ser ut som i en läktare ger känslan av att befinna sig i en biosalong eller i en intim teatersalong. Alla sittplatser är riktade mot scenen som i det här fallet är den innovativa bardisken där bartendrarna och mixologerna bjuder på en show utan dess like. Jag hade nog kunnat sitta en hel kväll och bara se på medan de blandar alla fascinerande  och kreativa cocktails.

 

 

Fler kreativa drinkar i menyn 

Vill man av någon outgrundlig anledning inte vara med och spela karaktärsspelet finns det naturligtvis en separat drinklista med både mer klassiska och fler kreativa drinkar. Drinklistan är sannerligen en riktig cirkus med diverse oförutsedda cirkusnummer. Mitt förslag är att bara peka på något och sedan vänta och se vad som händer. Förvänta dig fyrverkerier, bubblor och eld serverat i allt från djävulshorn till havssnäckor.

 

Super Pandas Circus Mantra

A long time ago in a galaxy far far away…
…on a pink planet called Matrix…
…a football team of wizards, hippies and mermaids…
…built a spaceship based on spices, bitters and cognac…
…and, on the run through five-dimensional space, they stopped for a packet of peanuts…
…on a chess tournament with a Chinese grandmaster…
…to single-handedly clap out the sound of a falling tree…
…and fell through a worm hole to a city where noon strikes at eleven

– SUPER PANDA CIRCUS

 

Hitta hit: Super Panda Circus, Šilingrovo nám. 257/3, 602 00 Brno-střed, Tjeckien


II Resan till Brno & Prag var en pressresa som arrangerades av CzechTourismScandinavia & Finland II visitczechrepublic.com

Detta är mitt första reportage från min resa till Tjeckien. (Jag kommer länka resten av inläggen här allt efter att de blir fler). Det kändes naturligt för mig att inleda mina berättelser från Tjeckien med att börja skriva om Super Panda Circus i Brno. Dels för att det var en av de första sakerna jag upplevde i Brno men också för att ställen som det här får det att bubbla av lycka i mitt hjärta.


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.