Ralph Laurens lyxrestaurang i Paris

Inne i Ralph Laurens flaggskeppsbutik i det lyxiga kvarteret Saint-Germain-des-Prés hittar man en av Paris mest exklusiva restauranger. Ralph´s är en romantikers dröm och det perfekta stället att fira ”Alla hjärtans dag” på eller något annat högtidligt. Klä upp dig i dina finaste kläder och slå dig ner antingen i den gröna oasen på utsidan eller inne i den mörka burriga slottsliknande miljön inne i restaurangen. Oavsett var du väljer att sitta är chansen stor att du hamnar bredvid någon kändis, då restaurangen regelbundet besöks av både filmstjärnor och modeikoner. Du kommer antagligen få vara med om din mest glamourösa lunch någonsin.

Trädgården inne på Ralph’s innergård är uppdukad med vackra blå tallrikar och blå-vitrandiga fluffiga kuddar. Stora vita parasoller skyddar mot solen och innergården är omgiven av grönska och fågelkvitter. Jag kan föreställa mig att Ralph´s är precis den typ av oas som man kan stöta på som en hägring i öknen. Ett fulländat paradis fyllt av läcker mat och svalkande drycker.

Min vita klänning med blå stjärnor från Ted Baker gjorde sig väldigt bra i miljön på innergården. Det är nästan så att man skulle kunna tro att klädvalet var planerat.

På restaurangens insida möts man av en mörkare slottsliknande miljö. Det är högt i tak och väggarna pryds av stora tavlor med motiv av hästar, jakt och ridsport. Borden är stilfullt dukade med Ralph Laurens egna servis, kristallglas och vaser med djupröda rosor. En elegant och softistikerad miljö.

 

Ralph Lauran-  Dining Experience

I Ralph’s lunchmeny hittar man allt från eleganta rätter som grillat ankbröst och hummer till lyxiga klassiska burgare. Förrätter kostar mellan 17-36 euro och en huvudrätt mellan 26-65 euro.

Till förrätt fick vi in en skål med friterade oliver, smör och nybakat bröd.

Jag valde länge och väl i menyn och tillslut föll mitt val på den rostade hummern som serverades med blomkål, svamp samt ett timjancurry-smör. Hummern smalt i munnen och smakkombinationen av de olika ingredienserna på tallriken var genialisk. Den här lilla rätten för 65 euro skulle jag sannerligen inte ha något emot att äta oftare. Det må ha varit min dyraste lunch någonsin men den smakade himmelskt.

Alex visste redan sedan långt tillbaka att han skulle beställa in husets NY strip steak på 450g som serverades med ”ranch-style fries” och pepparsås.

 

Pink Pony- Ett samarbete med Rosabandet

Efter måltiden kände vi oss inte riktigt redo att lämna så vi bestämde oss för att sitta kvar en stund och beställa in en cocktail. Eftersom restaurangens miljö var inspirerad av såväl hästar som polo och ridsport kändes det väl passande att beställa in en drink vid namn ”Pink Pony”. Vi fick veta av servitrisen att drinken var ett samarbete mellan Ralph Lauren och Rosabandet. Så när man beställer en ”Pink Pony” på Ralph’s går en stor del av pengarna direkt till välgörenhet.

 

8 våningar av lyx

Missa inte att ta ett varv inne i Ralph Laurens flaggskeppsbutik när du ändå är här. Även om du inte tänker köpa något så är det ändå lite av en upplevelse att besöka den 8-våningars eleganta butiken. Efter lunchen kollade vi in samtliga våningsplan och spanade in det senaste modet.

Hitta hit: Ralph´s, 173 Boulevard Saint-Germain, 75006 Paris

 

4 thoughts on “Ralph Laurens lyxrestaurang i Paris

    • Jag håller med, tallrikarna var så fina. Älskade allt i miljön, särskilt på utegården. Smakkombinationen på hummer tallriken var amazing. Skulle kunna tänka mig en sådan nu.

  1. Det ser onekligen fancy ut må jag säga! Kanske till och med lite för fancy, på kanten av obekvämt, jag har så svårt för linnedukar och visk-stämning haha. Minns när jag bodde på Hilton på Sicilien en vecka och kände mig sjukt obekväm i mina hippebrallor, trasliga hår och tatuerade kropp. Efter det har jag lärt mig att mer ta seden dit man kommer – ett sånt här ställe kräver sin dresscode och du har verkligen hittat hem=)

    • Kan förstå vad du menar och jag gillar både enklare och finare ställen. Ibland kan jag känna att det är kul att få klä upp sig lite och Paris är verkligen en stad där man får lov att göra det. Tack så mycket 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.