Refuge des Fondus, Paris

SAMSUNG CSCUPPLEVELSE & INREDNING: Refuge des Fondus måste vara Paris märkligaste restaurang. Denna lilla, lilla restaurang där man får kliva över borden för att komma till sin plats är känd för sin märkliga miljö, sina fonduegrytor och vin som serveras i nappflaskor.

Det här med nappflaskor kanske låter absurt men faktum är att anledningen till detta är för att kringgå skatten på vin som serveras på glas. Ett smart sätt av ägaren att komma undan skatten. Det billiga vinet som serveras i nappflaskor har ju också blivit en riktig snackis. Priset är 3 euro per flaska.

Det är en konstig känsla att kliva rätt över bordet för att komma till platsen längst in till väggen. Men vana servitörer hjälper till så att man inte råkar kliva i någon annans mat. Sittplatsen är minimal och bordsgrannarna sitter extremt nära. Det är lite det som är grejen också med det här stället. Hade vi kunnat snacka franska hade vi säker haft några nya vänner efter det här besöket.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCMAT&DRYCK: I priset som är lite oklart fram tills notan kommer senare på kvällen ingår en fördrink, en plock-tallrik med ost, korv och oliver  och valet mellan ostfondue eller köttfondue.

Vi valde ostfonduen där vi fick in färskt bröd att doppa i osten. Vi beställde även in vin i nappflaska. Alex beställde först in en öl och blev lite besviken när den serverades på vanligt sätt. Han gick snabbt över till vin efter det haha..

Helt ärligt så är det inte för maten man i första hand kommer hit. Maten är helt okej men det är allt det andra runt omkring som gör denna restaurang så speciell. Refuges des Fondus är restaurangen i Paris man bara inte får missa!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSCHITTA HIT: Montmarte, 17 Rue des 3 Frères, 75018 Paris,

5 thoughts on “Refuge des Fondus, Paris

  1. Pingback: Smällkarameller 2015 | FANTASY DINING – En blogg om temarestauranger & resor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *