Restaurang Art i Stockholm- restaurangen som är gömd i ett f.d garage

När man först öppnar porten till garaget hamnar man i ett rum som vid första anblick påminner om ett litet modernt galleri. Men låt dig inte luras. Leta istället efter den runda knappen med texten ”help is on the way” och du kommer snart bli insläppt genom popcornlådan som leder dig rakt in i en annan värld.  

 

Bakom en graffittimålad port till vad som först ser ut som ett garage gömmer sig en väl dold hemlighet. En sådan där hemlighet som du måste känna till för att inte gå ovetandes förbi. När du tryckt på den röda knappen inne i det lilla ”galleriet” kommer snart popcorlådan att öppnas. Några steg in genom dörren och snart befinner du dig i en färgstark och livlig miljö fylld med klirrande champagneglas, matos, budskapsord, ljusinstallationer, statyer och självklart en massa konst. Vem skulle kunna anat att den graffittiklädda garageporten ruvade på en av Stockholms mest kreativa och roligaste hemligheter? Berätta inte att det var jag som avslöjade det… 

”Help is on the way”

Det första man möts av är hovmästaren som tar emot gästerna ifrån en röd telefonkiosk. Jag hade inte bokat bord men hade turen och få en plats ändå.

Inne på restaurangen finns både enklare barplatser samt stora lyxiga loungesoffor för lite större sällskap. Eftersom jag var ensam på besök hoppade jag upp på en hög barstol bredvid baren som var placerad i mitten av restaurangen. Där hade jag full uppsikt över allt som hände i restaurangen och kunde grundligt studera inredningen och all dess budskap i lugn och ro. Det fanns mycket att lägga märke till i den kreativa miljön.

 

The earth without art is just eh…

 

Menyn på Restaurang Art

Matfilosofi i köket bygger på tydliga smaker där tillgång av råvaror och kreativitet får styra menyn.

Menyn består av mindre mellanrätter och det rekommenderas att välja 3-4 stycken per person för att bli helt säker på att bli mätt. Jag var inte så hungrig vid besöket så jag valde att bara ta in en rätt och valet föll då på husets råbiff.

Innan min mat kom till bordet serverades en skål med rykande varma saltade endamebönor med skal. Mycket trevligt att få lite snacks till ölen. Strax därefter fick jag in min råbiff som sannerligen inte var någon besvikelse den heller. Den serverades med tillbehör som rökt ricotta, picklade samt råa grönsaker, agretti & gräslöksemulsion. Mums!

Andra spännande rätter på menyn var t.ex kallrökt tonfisk med buffelmozzarella, jordgubbar, tomat & myntaolja samt friterad jordärtskocka med gulbeta, bearnaise, champinjon & persiljevinägrett. Arts paradrätt, fick jag veta efteråt är den rostade spetskålen som serveras med forellrom, misogrädde, brynt smör & sesam. Den står högt upp på önskelistan nästa gång jag har vägarna förbi Stockholm. 

Letar man efter en restaurang i Stocholm där man får känslan av att man stiger in en annan värld för en stund, så rekommenderar jag varmt ett besök på Resturang Art. En restaurang som är sådär lagom knasig och vars galenskap inte kan kallas för något annat än genialisk. Där man får pirret av spänning i magen,  där smaklökarna jublar och där man visuellt blir tillfredställd av både konst och kreativitet. 

LÄS OCKSÅ: LUCY´S FLOWER SHOP- EN HEMLIG SPEAKEASYBAR I STOCKHOLM 

Glöm inte följa @fantasydining på instagram

Hitta hit: Döbelnsgatan 45, 113 52 Stockholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.