En ”Bridgerton-inspirerad” picknick under syrenblommen

Dearest gentle reader, the social season is upon us! Har du också förlorat dig själv i Bridgertons 1800-tals romantik? Varför inte kopiera stilen från den populära Netflix-serien och fixa en ”Bridgerton-inspirerad” picknick under den lila syrenblommen? Kanske blir det just du som blir utnämnd till säsongens diamant.


Låt dig inspireras av den omsusade regency-tiden. Allt du behöver är en vacker klänning, ett par handskar i spets, juveler och en gnistrande tiara som huvudbonad. Sedan blir det förstås ännu bättre med en lyxig picknickkorg fylld med nyplockade blommor, nygräddade croissanter, gammaldags porslin samt ett vackert lilaskimrande syrenträd som tornar upp sig i bakgrunden. Lägg till en liten skandal på toppen av allt detta och du kan praktiskt taget kalla dig själv för en tvättäkta Bridgerton.

En tidsresa tillbaka till 1800-talet har väl aldrig förr känts lika lockande som nu?


OM BRIDGERTON

Netflix-serien Bridgerton är en amerikansk dramaserie som utspelar sig i överklassens London på 1810-talet. Tänk Jane Austen möter Gossip Girl. Serien är baserad på Julia Quinns 8 romaner om syskonen Bridgerton.

Serien är förutom att den är väldigt bra och beroendeframkallande känd för sin kulturella modernisering av regency-tiden (där någon form av rasism inte existerar), sina passionerade kärleksscener, samt sin spektakulära scengarderob som drar allas blickar till sig. Kärleksdrama och skandaler avlöser varandra och den mystiska Lady Whistledown (1800-talets svar på Gossip Girl) verkar alltid vara på plats när något riktigt skandalöst inträffar.

bildkälla: från Netflix


BRIDGERTONMODET

Scengarderoben från Bridgertons första två säsonger har väckt stor uppmärksamhet världen över. Showen bjuder på hundratals variationer av vackra regency-klänningar med tidsenliga snitt i ljuvliga pastellkulörer. Lägg till gnistrande juveler, avancerade håruppsättningar, tiaror och romantiska handskar i spets och du förstår snart varför alla plötsligt vill tillbaka till 1800-talet.

Lägg till gnistrande juveler, håruppsättningar, tiaror och romantiska handskar i spets och du förstår snart varför alla plöstligt vill tillbaka till 1800-talet.

Allra mest fascinerade blir vi kanske av Daphne Bridgertons garderob i säsong 1 och systrarna Sharmas i säsong 2. Drottningen Charlottes högaktningsfulla klädnad, håruppsättningar och peruker är heller inget som går någon obemärkt förbi. Spektakulärt är ordet för Bridgertonmodet som nu även smyger sig in lite här och där i vår egen moderna tid utan att vi kanske vet om det. En tidsresa tillbaka till 1800-talet har väl aldrig förr känts lika lockande som nu?

Vilken av klädstilarna från serien föredrar du? Daphnes söta oskyldiga pastellklänningar med spetshandskar och vackra tiaror, Kate Sharmas eleganta jaktstil, Drottning Charlottes överdådliga peruker eller systrarna Fetheringtons näst intill galna blommiga och färgstarka stil?
Detta behöver du för att få till den rätta Bridgerton looken:

 1. En puff sleeve dress
 2. Långa handskar (gärna i spets)
 3. halsband
 4. tiara eller vackert hårsmycke

Min outfit är inspirerad av Daphnes ljuva stil i ljusa pastellkulörer, eleganta tiaror och romantiska handskar i spets.

Bridgertoninspirerade klänningar dyker upp just nu lite överallt i modet. Prova att googla ”puff sleave dress” och du får upp hur många alternativ som helst i en mängd olika prisklasser att välja från. Själv valde jag en pastellig lila klänning med ett blygsamt blommönster tillsammans med ett par ljusa himmelsblå handskar i spets. Pricken över i: et blev ett gammalt smycke jag haft liggandes inne i ett mörkt hörn i garderoben samt en liten grinstrande tiara som huvudbonad.


Fixa en ”Bridgerton-inspirerad” picknick

Varför inte passa på att duka upp en ordentlig Bridgertoninspirerad picknick under den pågående syrenblomningen. Fyll picknickkorgen till bredden med allt från ”flower sparkle tea” och chockladfyllda croissanter till vindruvor och champagne. Duka upp picknickfilten i äkta ”regency style”med färska blommor, frukter, farmors gamla antika porslin och nybakade bagels och croissanter. Pimpa teet med ”flower sparkle” och strössla gärna med lite vacker syren på fatet. Glöm inte ta med någon av Julia Quinns romaner för att komma i rätt stämning under picknicken.Detta behövs för att fixa en ”Bridgerton-inspierad” picknick:

 • picknickfilt
 • picknickkorg
 • tekanna i äldre modell
 • tekoppar & fat i äldre stil
 • torkat ”flower sparkle” (finns på Granit)
 • bukett med blommor
 • nyplockad syren
 • croissanter med choklad
 • bubbel & glas
 • vindruvor
 • bok (gärna någon av Julia Quinns romaner)

LÄS OCKSÅ: 5 INSTAGRAMVÄNLIGA PLATSER ATT HA PICKNICK PÅ I GÖTEBORG

One thought on “En ”Bridgerton-inspirerad” picknick under syrenblommen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.