Restaurang Simba, Göteborg

image1UPPLEVELSE & INREDNING: Det är inte ofta man äter afrikansk mat! Lite konstigt faktiskt eftersom det är så himla gott. Restaurang Simba har funnits i Göteborg jätte länge ändå är det första gången jag är här. 

Inredningen är supermysig med massa afrikanska föremål och influenser. Jag älskar den fina lejonväggen.

IMG_1724[1] image

MAT & DRYCK: Simba serverar både krokodil och antiloop. Verkligen kul med nått så annorlunda på menyn. Vi testade sambusa ( vegetariska pirogliknande knyten) krokodil, antiloop och Kifto (Etiopisk råbiff).

Jag blev verkligen glatt överraskad av Kifton som serverades med massa tillbehör och det speciella brödet mitmitta. Det här måste jag bara ha igen.

Simba har även ett bra utbud av afrikanska ölsorter! För den som vill prova annorlunda öl.

IMG_1686[1] IMG_1697[1]IMG_1692[1]Tyvärr blev det bara mobilbilder den här kvällen!

HITTA HIT: Sankt Eriksgatan 3, 411 05, Göteborg

10 reaktion på “Restaurang Simba, Göteborg

  1. Afrikansk mat kan väl vara väldigt många olika saker… eftersom det är en hel kontinent. Vi tyckte att maten i Kenya var lite tråkig, men vissa saker var jättegott, som brödet och små förrättspiroger till exempel! Har också fått god fisk i Tanzania och många goda rätter i Marocko! För länge sen var jag på en afrikansk restaurang i Stockholm, Chakula, men vet inte om den finns kvar. Vet däremot att det finns någon etiopisk restaurang.

  2. Låter och ser väldigt smaskigt ut. Min sambo pratar ofta om en afrikansk rätt som kallas ingeera (typ, har ingen aning om hur det stavas) han åt det ofta hos några kompisar till honom när han var liten. Har aldrig smakat det själv, men han säger att det är väldigt, väldigt gott.

  3. Pingback: Göteborgs mest annorlunda restauranger | FANTASY DINING – En blogg om temarestauranger & resor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *