Sherlock Holmes-inspirerad Afternoon tea i Malmö

Ska du resa till Malmö? Glöm då inte att packa ner detektivrocken, hatten samt förstoringsglaset. Senaste utgåvan av The Times varnar för märkliga fall som sätter skräck i staden samt om en hel rad med mystika olösta mysterier. Samtidigt bjuder Mrs Hudson in till afternoon tea på The Sherlock Holmes Cocktail Bar. Man kan ju inte låta bli att undra om det är en ren tillfällighet eller om det finns något samband? Ge dig in i Sherlock Holmes mytomspunna värld i en miljö bland rykande tekannor, experimentella cocktails, viktoriansk afternoon tea samt mystiska mysterier som bara väntar på att bli lösta.Det är inte första gången vi besöker Sherlocked på 221 Baker steet. Vi har nämligen varit här en gång förut. Den gången hade vi uppdraget att hjälpa den stackars förvirrade hyresvärdinnan Mrs Hudson från att få skulden för några riktigt otäcka och mystiska stölder av juveler och andra värdefulla smycken som under mystiska förhållanden försvunnit från hyreshuset. En sak är säkert, det var definitivt något som inte stod rätt till på 221 Baker Street och vi gjorde allt vi kunde för att hjälpa till. Läs mer om vårt uppdrag och upplevelsen här: Upplev Sherlocked Baker street i Malmö.

Samma Mrs Hudson har nu börjat bjuda in till en riktig traditionell viktoriansk afternoon tea på söndagar på The Sherlock Holmes Cocktail Bar, med snittar, nybakta scones, hembakade kakor och rykande tekannor.

Glöm inte följa @fantasydining på instagram för fler bilder & inspiration.


Mini Escape Game & Cocktails

Den röda tråden genomsyrar hela besöket. Den här gången börjar vi med ett Mini Escape Game på plats på The Sherlock Holmes Cocktail bar.

Besöket börjar med att vi besöker cocktailbaren där vi kunde välja och vraka mellan olika Sherlock Holmes-inspirerade cocktails. Vi valde Léstrade Nighcap och The smoking Parlour vilken den sistnämnda serverades med en liten lakritspipa på toppen av glaset. Dessa cocktails fick vi sedan ta med oss in i det specialgjorda privata rum där vi skulle spela The mystery of Madame Zizam. Detta är ett mini escape game där deltagarna får ge sig in i det ockulta och lösa mysteriet om varifrån det märkliga, övernaturliga ljud kommer ifrån som skrämt upp de boende i hyreshuset på Terrace Street. Detta med hjälp av både Sherlock Holmes och Dr Watson samt redskap som spåkulor och quija bräda.Mrs Hudsons Afternoon Tea

Efter spelet som vi klarade av att lösa galant var det dags att slå sig ner i salongen och invänta Mrs Hudsons Afternoon tea bjudning. The Sherlock Holmes cocktail Bar är inredd med hattar, pipor och förstoringsglas. Det är en tematiserad Sherlock Holmes-inspirerad miljö med antika möbler och kristallkronor inne i ett viktorianskt hus från 1873 med tunga bjälkar i taket.

Mrs Hudsons Afternoon tea är en nyhet i menyn som serveras endast på söndagar. Upplevelsen börjar med en presentation om vad afternoon tea egentligen är och varifrån den härstammar. Där vi bl.a får veta att Afternoon tea är en Brittisk tradition som föddes i början av 1840-talet i det viktorianska Storbritannien.

Det står en ställning vid vårt bord som snart ska fyllas till bredden med mat. Först in kommer den rykande heta tekannan innehållande ett svart te som vi själva fått välja ut med smak av rosor & jordgubb. Vi betällde också in en en extra Sherlock Holmes-inspirerad drink som passade perfekt in i temat då dessa serverades med lakritspipor på toppen. När all dryck var serverad kom en stora bricka in som placeras på ställningen vid bordet. Brickan var fylld av snittar, nybakade scones med tillbehör samt hembakta kakor & skorpor.

Detta innehåller Mrs Hudsons afternoon tea:

  • En kanna tea
  • 2 sorters snittar
  • nybakade scones med klassiska tillbehör
  • 2 sorters bakverk
  • skorpor

Min favorit på Afternoon tea brickan var utan tvekan de nybakade sconesen. Finns det något godare än varma scones med bara lite smält smör eller lemoncurd?Olösta fall & mysterier

Misströsta inte, vi har långt ifrån löst alla mysterium som härjar på Sherlocked samt The Sherlock Holmes Cocktail Bar.

Så är du också sugen på att dyka ner i härvan av olösta brott med förstoringsglaset i högsta hugg samt ta en plats vid Mrs Hudsons afternoon tea bjudning så finns det många fler mysterium kvar att lösa. Jag kan verkligen rekommendera att köra en heldag eller helkväll med både spel samt mat-och dryckes upplevelser. Du kommer att få den bästa Sherlock Holmes-upplevelsen någonsin.

Hitta hit: The Sherlock Holmes Cocktail Bar, Norra Vallgatan 16, Malmö

2 thoughts on “Sherlock Holmes-inspirerad Afternoon tea i Malmö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.