Söndagsutflykt till Columbia Road Flower Market i London

Gör en utflykt till Columbia Road Flower Market som endast har öppet på söndagar i London. Förrutom ett helt hav av marknadsstånd med blomsterhandlare med ljuvligt doftande blommor finns där flertalet mysiga små boutiquer, gallerier, secondhands, bagerier och restauranger längs med den pastellfärgade gatan.Under min allra sista dag i London under min weekendresa hade jag en hel förmiddag på mig att hitta på något innan jag behövde bege mig ut till flygplatsen Stansed. Jag valde att göra en utflykt till Columbia Road flower market som jag inte besökt tidigare och som bara har öppet på söndagar. Eftersom det passande nog var söndag kändes det som väldigt bra idé. Jag tog buss nummer 26 mot Hackney Wick från Livingpool Street Station och var framme på hållplatsen Hackney Road Columbia Road på ca 10 min. Därefter gick jag en kort promenad till själva marknadsgatan.

Väl framme på Cloumbia Road möttes jag av synen av blomsterhandlare, blomsterarrangemang, torkad lavendel, Vintage Heaven och en slingrande pastellfärgad gata med låga hus med mysiga boutiqer. Jag föll pladask för gatans charm vid första ögonkastet.

Blommor och vintage är bara några av de saker man hittar på marknadsgatan. Där finns även konstgalleri, bageri och små gulliga butiker från rosa och turkosa fasader som säljer allt från inredning och stearinljus till gamla LP-skivor. På en av tvärgatorna finner man dessutom restaurangen Campiana, ölhaket Printers & Stationers och det lilla hålet i väggen Oyster Boy som kränger nyfångade brittiska Rock oysters och vin i plastmugg för en billig peng.

Columbia Road Flower Market är en sådan där plats där lokalbefolkningen själva går på söndagar för att handla blommor och nya krukväxter till sitt hem, samt för att njuta av den mysiga marknadsstämningen. Många turister letar sig också hit men mest för att titta och insupa atmosfären, fönstershoppa och njuta av gatans kommers.

På Ezra street som är en av tvärgatorna till Columbia road hittar man ytterligare några butiker som bl.a säljer keramik, vintage och second hand. Den som är hungrig kan besöka den mysiga restaurangen Campiana och för den som vill släcka törsten med en pint efter fönstershoppandet gör detta bäst på Printers & Stationed strax intill.

Min favorit blev dock det lilla hålet i väggen mitt emot vid namn Oyster Boy som krängde ostron för för endast 2.50 £/st. Trots att klockan precis bara hade passerat 11.00 kunde jag inte låta bli att beställa en tallrik ostron samt en glas vitt vin i plastmugg. Stället var helt enkelt för genuint för att låta bli. Jag ställde mig intill den graffitimålade plåten med min tallrik ostron och mitt plastglas med vin och tittade på alla förbipasserande människor. Jag kunde inte låta bli att tänka på vad en tallrik ostron ett glas vin klockan förmiddagen några timmar före avresan hem ändå kunde sätta guldkant på tillvaron. När jag ätit upp mina ostron gick jag en sväng till på marknaden innan jag tog bussen tillbaka till Livingpool station. Jag var så nöjd med att jag hann med en sista utflykt i London innan det var dags att resa hem.

Bra att veta:

Columbia Road Flower Market har öppet varje söndag från 8.00-15.00. Butikernas och restaurangernas öppettider kan variera.

Läs också: 20 annorlunda saker att göra i London

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.