Bo som en mästerdetektiv på Holmes Hotel i London

Drömmer du om att göra en resa i Sherlock Holmes fotspår och är redo att ta dig an stadens olösta fall och gåtor? Glöm då inte att packa ner din detektivhatt och förstoringsglas i resväskan, de kan komma väl till pass. På Holmes Hotell i området Marlybone i London bor man nämligen lika bra som en riktig mästerdetektiv bara ett stenkast från berömda Baker street.
I januari gjorde jag En resa till London med temat Sherlock Holmes, detektivarbete & mordmysterier.

Men oavsett om du drömmer om att leva dig in i rollen som mästerdetektiv eller bara vill bo med lite extra guldkant under din resa till London så är Holmes Hotel ett underbart hotell där man genast känner sig hemma. Det vackra boutiquehotelIet är inhyst i fyra restaurerade georgianska byggnader som erbjuder en chic och lugn atmosfär med elegant inredda hotellrum och sviter med element från vår kära mästerdetektiv. Brasorna sprakar i foajén där man kan sjunka ner i en sammetssoffa eller skön fåtölj. Hotellbaren erbjuder eleganta signaturcocktails och restaurangen är öppen hela dagen för både frukost, lunch och middag.
Området Marlybone


Området Marlybone är ett lugnt, mysigt och pittoreskt område med lite ”småstadskänsla” där det finns många små butiker, restauranger och barer. I närheten finner man även Sherlock Holmes museum på Baker Street, Madame Tussaud och Sherlock Holmes staty. Tunnelbanestationen Baker Street Station ligger alldeles intill på gångavstånd med enkla förbindelser att ta sig fram genom London.


Hotellrum & sviter på Holmes Hotel

Holmes Hotel har 118 rum och sviter i olika storlekar och prisklasser samt två underbara loftsviter. Rummen är inredda med lyxiga sängkläder i bomull, elegant inredning av ledande designers, georgianska originaldetaljer i de flesta rummen samt moderna bekvämligheter.

Mitt hotellrum hade högt till tak med stora fönster samt med pricken över i:et en stor svart hatt över sängen. Ett drömboende för alla detektiver på besök i London. ” A home away from home for curious minds” som är hotellets slogan.
Kitchen at Holmes & signaturdrinken Holm´s Pipe

Holmes signaturdrink heter Holmes Pipe och den måste naturligtvis provas. Ingen mästerdetektiv vill väl missa detta? Den här drinken som innerhåller Talisker, Campari, Johnnie Walker Black, Smoked Vermouth & Pimento Dram serveras i en glaspipa från en rykande kupol som öppnas framför gästen. Passar perfekt att smutta på framför brasan i foajén eller i den eleganta hotellbaren. En annan spännande cocktail från drinkmenyn är deras lite snällare gindrink KT time 12 som serveras från en tekanna.


På Holmes Hotels restaurang Kitchen at Holms serverar man förstklassiga rätter hela dagen och hit kan man komma både för frukost, lunch eller middag. Köket leds av Head Chef Stefano Motto och menyn inspireras av säsongens råvaror i kombination med influenser från medelhavsköket. I menyn hittar man allt från läckra medelhavsinspirerade smårätter att dela till större rätter från grillen som t.ex Lake District Farmer’s Rib-Eye. I menyn finns även mindre rätter indelade i kategorierna ”from the field”, ”from the sea” och ”from the land”. Mitt val från menyn blev cuttlefish crouqettes, padrons och zucchini fritters tillsammans med Kitchen at Holms signatur drink Holm´s pipe.Frukost at Holmes

Frukosten på Holmes är en klass för sig och något över det vanliga. Varje morgon kan man avnjuta engelsk a la cartefrukost med eleganta ägganrättningar som t.ex Eggs Benedict och Eggs Florentine som serveras med klassisk engelsk muffins och hollandaise, vackert upplagda på tallrik. Utöver detta kan man njuta av kaffe, te, färskpressad apelsinjuice, nygräddade crossianter och mycket mer. Varje morgon får lite extra guldkant när det börjat så här bra.

Efter frukosten är det bara att ge sig ut i staden med detektivhatten på huvudet och förstoringsglaset i högsta hugg. Det finns ju alltid så enormt mycket att se och göra i London. Hur många gånger man än varit där finns det alltid något nytt att upptäcka.

20 annorlunda saker att se & göra i London

Besöket på Holmes Hotel var en del av en pressresa med Visit Britain

Läs också: Bo som på Hogwarts i London- på Wizards Chambers

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.