Temamiddag Marie Antoinette

SAMSUNG CSCMiddagen i mitt lilla franska provisoriska slott har börjat. Bara att luta sig tillbaka och vifta med solfjädern lite så kommer väl någon och fyller på våra glas.

Inte det?  Nähe .. har franska revulitonen redan börjat? Får väl göra det själv då. Fördrinken serveras från en vacker tekanna och hälls upp i små koppar i samma stil som är fyllda med is och en lime skiva. Tekannan har förresten varit min farmors och har ett vackert mönster och bild av en prins och en prinsessa. Drinken är en blandning av rom och citrusfrukter som blandats med sockerlag. Gott och ser sagolikt vackert ut.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCFörsta rätten är gratinerad hummer med ett vitlökssmör  som mixats med chili och persilja. Inget annat en hummer passar sig som förrätt på slottet.

Gratinerad hummer

SAMSUNG CSCNästa rätt är en skaldjursplatå fylld med vitlöksfrästa musslor, kräftor och bröd.

Skaldjursplatå
SAMSUNG CSCMarie Antoinette levde i ett överflöd av lyx på slottet där livet var fyllt av maskeradbaler, vackra klänningar, smycken, bakverk och sötsaker. Hon var även väldigt intresserad av trädgård och växter.

SAMSUNG CSCTill efterrätt blev det en riktigt stor och maffig hallon pannacotta med passionsfrukt och bär vid sidan om. Det enda som saknades var färgglada macarons i regnbågens alla färger. Då hade den här middagen varit komplett. Jag hade tänkt fixa detta också men det blev för komplicerat.

Hallon Pannacotta

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

2 thoughts on “Temamiddag Marie Antoinette

  1. Pingback: Smällkarameller 2015 | FANTASY DINING – En blogg om temarestauranger & resor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *