The Lockup, Shinjuku

SAMSUNG CSCUPPLEVELSE:  The Lockup är en spökfängelserestaurang där upplevelsen börjar med att jag blir arresterad av en polis med handbojor och hela kittet. Hon leder oss till en mörk cell där hon drar igen gallret och går. 

Vi är nu tillfångatagna på Tokyos mest skrämmande spökfängelse. Bredvid oss i de andra cellerna sitter hemska spökbrottslingar som är väldigt rymningsbenägna. 

Eter att vi varit inspärrade i ca en timme händer det som inte får hända. Larmet går, alla lampor släcks ner och de förrymda brottslingarna härjar fritt utanför cellerna. Några kommer till och med in till oss och för att gömma sig och skrämmas. Det tar ett bra tag innan alla poliser lyckats få tag på alla rymlingar och återtagit kontrollen av The Lockup.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCINREDNING: The Lockup är ett mörkt och kusligt ställe. Alla sittplatser är bås bakom galler. I båsen finns några spöktavlor med skrämmande motiv att titta på. Annars är allt bara grått och mörkt. Dom andra gästerna får man endast en skymt av om man lutar sig och kollar ut genom gallret.
SAMSUNG CSCDRYCK: Vad som däremot inte är grått och trist är den mycket färgsprakande bisarra drinkmenyn. Det finns ett sort urval av både alkoholfria och mer starka fängelsedrinkar. Jag valde en blodig vampyrdrink där man fick ett par vampyrtänder i glaset. Alex tog en helknasig provrörs drink där det ingick ett öga med tillhörande ögontrådar.

Efter middagen testade vi två andra drinkar från menyn. Den här gången blev det en mumifierad variant samt en Blood Tranfusion som kom in med droppställning och hela kittet.

SAMSUNG CSCGrönt ögongodis
SAMSUNG CSCVampyr DrinkSAMSUNG CSCThe MummySAMSUNG CSCThe Blood TranfusionSAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCMAT: Även fängelsemenyn är av de bisarra slaget. Vad annars? Men det finns även mat som ser och smakar väldigt gott. Vår fängelse supé blev en variant av japansk tapas. Vi beställde in kremerad kyckling, friterad ost, gratinerade räkor och ett fat med lättgrillad biff. Tiden på fängelset skulle absolut kunna ha varit värre!

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCHITTA HIT: The Lockup restaurangerna finns både i Shibuya, Ikebukuro och i Shinjuku. 

1-16-3 Kabukicho, Square building 6-7F, Shinjuku

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *