The Wine Luggage -en ny blogg om vinresor, vingårdar, vinbarer & vinkunskap

Det har blivit tillökning på fantasydining. Vi har nämligen gått och blivit ägare till en sprillans ny vinblogg vid namn The Wine Luggage. Den här sidan kommer som namnet antyder handla om vin och kommer bli en plats där vi skriver om vinresor, vingårdar, vinbarer, vintips, mat +vin i kombination samt lite vinkunskap.


Naturligtvis kommer inte den nya bloggen påverka Fantasy Dining. Här kommer jag att skriva om resor, hotell, restauranger och barer samt reseguider precis som vanligt.
Hur kom The Wine Luggage till?

Själva anlednignen till att jag valt att starta och driva ytterligare en blogg är flera. Men det största personliga skälet är att jag 2021 tog min sommelierexamen på Yrkeshögskolan i Göteborg samt internationella WSET 2 & 3 Award i wines. Jag har länge funderat på vad jag ska göra efter examen. Eftersom jag aldrig varit så intresserad av att arbeta som sommelier på restaurang så var jag efter examen tvungen att landa lite och under den tiden kan man säga att jag la sommelieryrket lite på hyllan.

Men sakta men säkert föddes en idé som först bara var ett litet frö men som nu utvecklats till något större. Till något jag verkligen ser fram emot att göra. Jag vill använda min sommelierexamen till att kunna skriva om vin och vinupplevelser. Handen på hjärtat är ju skrivandet den riktigt stora passionen i mitt liv och om jag får lov att ytterligare en gång få kombinera detta med ett av mina andra passioner (vin och resor) är jag mer än nöjd. Det är ju där bakom skärmen med fingrarna på tangenterna jag trivs som bäst om jag nu inte är på resande fot och upptäcker världen.


När jag väl tänkt tanken var det en självklarhet och jag förstår inte riktigt varför jag inte kom att tänka på detta tidigare.


Tanken bakom The Wine Luggage

Resväskan är nu packad till bredden med spännande vinupplevelser från våra många resor runt om i världen. Detta bagage är nu redo att packas upp.

thewineluggage.com kommer jag skriva om vinresor, vingårdar och vinbarer. Jag kommer också ge vinrecensioner, skriva om mat och dryck i kombination samt smyga in lite vinkunskap.

Tanken är inte bara att få chansen att tipsa om spännande viner och vinupplevelser utan även att hålla de egna vinkunskaperna vid liv genom att ge kunskap om vin på ett okomlicerat sätt, utan att krånga till det.

Det kommer inte vara en sida med en massa fakta. Det kommer bli en rolig sida om vin där det är lätt att hänga med, fylld med inspirerande tips, men där man ändå då och då kan få chansen att lära sig något nytt. Det kommer bli massor av tips på vinupplevelser både här hemma i Sverige och runt om i världen.

Jag hoppas verkligen att ni kommer gilla detta lika mycket som jag.


Här hittar ni oss:

Websidan: thewineluggage.com

Instagram: @the_wine_luggage


Här är några av reportagen från den nya bloggen:

8 vinbarer i Göteborg- där man kan fira Beaujolias Nouveau

Besök en vingård i Prag med en 1000-årig historia

Hur blir man sommelier?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.