Checka in i en Boing 747 Jumbojet vid Arlanda flygplats

Ett stenkast från Arlanda flygplats kan man checka in i något så ovanligt som i en Boing 747 Jumbojet. Välj mellan att flytta in i den lyxiga kaptenscockpiten, i enklare rum inne i flygplanet eller bo budget inne i flygplanets motortrumma. Detta boendet passar lite extra bra för flygnördar eller för dem som har en tidig flygavgång på Arlanda morgonen efter. Missa inte att ta en promenad på flygvingen och (med lite tur) titta på solnedgången som sänker sig över flygplatsen i fjärran innan du går och lägger dig på kvällen.


Man lägger direkt märke till det parkerade pensionerade Jumbojetet på vägen till Arlanda. Men alla kanske inte känner till att man faktiskt kan bo där. Jumbostay är ett världsunikt hotell/hostel som inte bara erbjuder prisvärda rum till budgetpriser med nära avstånd och förbindelser till flygplatsen utan också inhyser en av världens mest coola hotellsviter. Här kan man nämligen checka in i den den lyxiga kaptenscockpiten med panaramautsikt över flygplatsen.


Bo budget på Arlanda flygplats

Letar man efter ett hotell på Arlanda med nära avstånd till flygplatsen samt med bra förbindelse under dygnets alla timmar så är Jumbo Stay ett mycket bra val. Dessutom kan man bo bra här till riktiga låga priser. Det finns 33 rum att välja bland. Dessa rum är i olika storlekar och prisklasser. Vill man bo riktigt budget kan man bo i någon av sovsalarna som är för upp till 4 personer. Vill man ha ett eget rum är det billigaste alternativet dem där man delar toalett och dusch i korridoren eller om man vill bo lite annorlunda så kan man välja att checka in i planets maskinrum inne i motortrummorna som också är ett av de billigaste alternativen.

Prisexempel för rummen i budgetklass:

  • Sovsal fr. 450-550 kr/natt
  • Maskinrum 700kr/ natt
  • Enkelrum med delat badrum 975 kr/natt
  • Dubbelrum med privat badrum 1200 kr


Sviterna på Jumbo Stay

Vill man inte bo budget kan man istället checka in i den superlyxiga cockpiten i flygplanets för som är en av världens mest coola och unika hotellsviter. Här inne bor man förstås som en äkta flygkapten med panaramutsikt över flygplatsen. Det finns ytterligare en svit vid namn The Black Box-svit. Här bor man rymligt och bekvämt längst bak i flygplanet. Det finns också en enkelrumssvit med privat badrum samt helt vanliga dubbelrum med privat badrum.

Pris för sviterna:

  • Cockpit-svit: 1850 SEK / natt / person
  • The Black Box-svit 1850 SEK / natt / person
  • Enkelrums svit med privat badrum 1450 kr/natt
  • Dubbelrum med privat badrum 1200 kr/natt


Så här går det till att checka in på obemannade Jumbo Stay på Arlanda

Bra att veta om din vistelse på Jumbo Stay.

Jumbo Stay lyckades överleva pandemitiden men till priset av att göra vissa åtgärder. Man fick dra in på personalstyrkan. När jag checkade in på Jumbo Stay i slutet av augusti så var hotellet obemannat. Detta betyder i stort sett att gästen som checkar in gör detta på egen hand.

Så här går det till: En kod för att kunna komma ombord på Jumbo Stay skickas ut till hotellgästen ett par timmar innan incheckning via mail eller sms. Väl ombord hittar man sitt namn på ett kuvert vid den tomma incheckningsdisken. Detta kuvert innehåller nyckelkortet till rummet samt ett informationsblad om hotellet och dess faciliteter. Det finns också information om frukost, hur man handlar i det obemannade caféet samt hur man tar sig till flygplatsen och tidtabell för flygbussen. Behöver man ändå komma i kontakt med någon i personalen finns ett nummer man kan ringa där personen som svarar besvarar gästens frågor om någonting är oklart. Mer än så har man inte kontakt med någon mer från personalen. För mig var detta inget problem då allt under min vistelse fungerade hur smidigt som helst.

I det obemannade caféet kan man handa fika eller handla något lättare att tugga på. Det är också här frukosten serveras på morgonen från 04.00.

De allra flesta som checkar in på Jumbo Stay gör det för att bo nära flygplatsen. Många har tidiga flygavgångar vilket medför att man lägger sig väldigt tidigt på kvällen. Detta gör Jumbo Stay till ett lugnt hotell där man inte gör så mycket annat än att bara övernatta. Något man däremot inte ska missa innan man knyter sig till kojs är att ta en promenad över flygvingen på kvällen. Har man tur och lyckas tima in en solnedgång ger det en magisk vy över flygplatsen som blir väldigt vacker.

LÄS OCKSÅ: 30 ANNORLUNDA HOTELL ATT CHECKA IN PÅ I SVERIGE

Glöm inte att följa @fantasydining på instagram samt mitt nya konto @the_wine_luggage

2 thoughts on “Checka in i en Boing 747 Jumbojet vid Arlanda flygplats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.