Toso, Göteborg

SAMSUNG CSCUPPLEVELSE: Toso är en nyöppnad restaurang på Götaplatsen i Göteborg. Det är en pan-asiatisk restaurang med inspiration från New York. Inspirationen kommer bla från stjärnrestaurangerna SpiceMarket, Buddhakan och Tao som alla bjuder på en fusion meny och hejdundrande inredning. Dom första två har jag besökt redan men Tao har jag kvar. Har bokat bord där nästa vecka!

Toso lyckas bra med att skapa den där liknande känslan. För en stund glömmer vi faktiskt av att det är i Göteborg vi befinner oss. Det är både miljön, maten, drinkarna och den fullsatta restaurangen som bidrar med detta.

SAMSUNG CSCINREDNING: Vi möts vid ingången till restaurangen  av en dörr som ser lite hemlig ut. Bara det här är ju så…. New York. Väl inne i restaurangen lägger vi först märke till den stora liggandes buddhan ovanför det öppna köket. Där efter ser vi dom vackra näktergalsburarna där gäster sitter bekvämt och äter, dricker och diskuterar. Andra detaljer i inredningen är dom stora svarta rören som hänger ner från taket som för tankarna till Japan och terrakottaarmé-gubbarna som är utplacerade lite här och där i restaurangen.

Det är möjligt att det finns mer i restaurangen att upptäcka som är värda att nämnas men sanningen är att det är väldigt fullt här. Alltså riktigt fullt med folk. Eftersom vi inte bokat får vi ett bord vid baren. Även där är det knökat med folk som tränger sig vid bardisken.

SAMSUNG CSCMAT & DRYCK: Oj.. vart ska man börja? Drinkarna? Fantastiska! Jag inser nu att det är precis det här jag saknat i Göteborg och nu har det kommit hit. 

Jag valde Tosos storsäljare i baren No19 Special innehåller vodka, koriander, yuzu, melon. Den får högsta betyg av mig. Vi testade även några andra intressanta drinkar i menyn som Galangalini  en cocktail med gin, xanté och galangalrot samt Shanghai med detta spännande innehåll rum, mynta, plommon och lime 

SAMSUNG CSC Även maten var en riktigt dröm. Hit ska jag gå många gånger för att kunna testa allt på menyn. Den här gången blev det Slätvar sashimi  med färsk wasabi, äpple, avokado, sesam. Rätten serverades på ett långt vackert fat. Jag valde också Råbiffen med picklad shitake och wasabicremé. Hade hört mycket gott om just den här rätten och jag kan inget annat en att hålla med.

Mina smaklökar var sannerligen nöjda denna kväll både när det gäller mat och dryck. Till notan fick vi in varsin fortunecake. På min stod det ”Don`t be afraid too take that big step”

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCHITTA HIT: Götaplatsen, 412 56, Göteborg

5 reaktion på “Toso, Göteborg

  1. Pingback: Göteborgs mest annorlunda restauranger | FANTASY DINING – En blogg om temarestauranger & resor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *