Upptäck Tunisien med nya direktlinjen mellan Stockholm-Tunis

För ett par veckor sedan var det premiär för Nouvelairs nya direktlinje mellan Arlanda och Tunis. På bara fyra timmar kan man nu med andra ord ta sig till en drömmig destination i en fjärran kontinent. Tunisien är en destination som ligger tillräckligt långt bort för att upplevas riktigt exotiskt fast som samtidigt kan nås på bekvämligt avstånd. Jag var med på flyget premiärvecka nummer två.Låt oss tala om Tunisien. En destination och ett land som är så mycket mer än vad jag först trodde samt har otroligt mycket att erbjuda sina besökare om man skrapar lite på ytan.

Jag besökte Tunisien en gång för över 20 år sedan. Handen på hjärtat så blev jag inte helt såld på landet under den resan. Men så såg jag ju heller inte så mycket mer än hotellet och dess poolområde på den tiden. Mycket har förstås hänt sedan dess, när det kommer till både Tunisien i sig men kanske framför allt mest när det kommer till mig själv och mitt eget resande.


För vad vill jag i dag 20 år senare få ut av en resa? Jag vill inte bara ha sol och bad utan söker även efter spännande kulturupplevelser, goda mat & dryckesupplevelser, en smula mystik samt uppleva unika och coola platser. Jag vill besöka exotiska marknader, gå vilse i myllrande gränder, åka på spännande utflykter, uppleva landets kultur samt få njuta av vackra vyer och magiska solnedgångar. Tunisien har allt det där och mycket mer.

Efter att ha spenderat en hel vecka i Tunisen vet jag nu två saker helt säkert som jag inte visste innan resan. Tunisien har förtrollat mig med sin charm och sina underbara människor och jag vill definitivt resa tillbaka. Gärna på en gång.
Att flyga med Nouvelair Stockholm- Tunis

Nouvelairs direktlinje från Arlanda till Tunis går en gång i veckan med ditresa och hemresa på måndagar. Flygtiden är på ca 4 timmar och avgår från terminal 5 på Arlanda.

Man kan förbeställa mat på planet om man så önskar och den var faktiskt överraskande bra för att vara flygplansmat. Annars finns det en meny ombord där man kan köpa lättare rätter, snacks, dricka, vin, öl, kaffe eller te. Allt fanns dock inte ombord vid tillfället jag flög vare sig på dit- eller hemresan så att man är medveten om det. Men priserna ombord är i alla fall väldigt fördelaktiga. En flaska bubbel kostade t.ex bara 2 euro och en tunisisk öl låg på 1 euro. Man kan betala ombord med euro eller kontokort.

Annat som är bra att tänka på om man flyger med Nouvelair är precis som med många andra plan att det just nu är många som tar med för mycket handbagage. Detta har tyvärr en tendens att skapa förseningar. Så packa smart och tänk på att följa personalens uppmaningar när de säger att kabinen är full om ni vill komma iväg i tid. Tyvärr var det många på vårt plan som inte tog hänsyn till detta.

Trots lite försening och lång väntan på väskorna på plats i Tunis var allt detta snart glömt och förlåtet. I alla fall för min del när jag nästa morgon vaknade upp på en ny spännande destination. För tänk att man på bara en 4 timmars lång flygresa kan komma som till en helt annan värld. Det är rätt fantstiskt ändå.

Några av mina favoriter från resan var bl.a vårt besök på en olivgård som framställer olivolja samt besöket på en tunisisk vingård. Jag älskade också de underbara boutiquehotellen och gårdshotellen vi besökte, samt förälskade mig helt och hållet i den lilla blåvita byn Sidi Bou Said. Då har jag ännu inte ens nänmt maten, de coola caféerna eller de kritvita stränderna. Men allt detta och mycket mer kommer jag skriva om i senare inlägg. Så håll utkik. Det kommer bli mycket om Tunisien ett tag framöver.

Resan var en pressresa arrangerad av Tunisiens turistbyrå (Discovering Tunisia) i samarbete med Nouvelair. Tankar och åsikter är alltid mina egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.