Zetor Restaurant, Helsingfors

SAMSUNG CSC

UPPLEVELSE: Zetor är en tidsresa tillbaka till den gamla finska landsbygden och en restaurang som verkligen sticker ut i Helsingfors. Det är som att man medvetet lämnat kvar en bit av den gamla tiden och låtit den stanna för gott. Nu när jag ändå var i närheten så kunde jag inte låta bli att passa på att besöka det här stället. Jag var lite osäker på om jag skulle hinna rent tidsmässigt men det är som vanligt, vill man så kan man!
För vem vill inte besöka en restaurang ifrån en svunnen tid som dessutom är fylld med gamla traktorer. Vi slår oss ner vid ett bord som går längs med en av de största traktorerna i restaurangen. Det sägs att namnet Zetor egentligen syftar på en rysk traktor av det mera opålitliga slaget. Men det är oklart om detta är ett skämt eller ej.

Zetors motto är: Glöm formaliteterna. Njut av stunden och bli en erfarenhet rikare!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

INREDNING: Visst är det traktorerna som står för det mest annorlunda i inredningen. Det är ju dom man först lägger märke till och även i första hand kommer hit för att få se. Jag tycker att det är helt underbart att man byggt borden runt dem så att man verkligen utnyttjat dem till fullo. Miljön på Zetor är av det lantliga slaget. Här finns både logen där det så småningom blir dans på kvällen och övriga sittplatser i restaurangen ser ut att ligga i små bodar och spiltor av trä. Man upplever känslan av lantlig enkelhet i en varm och ombonad miljö.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

MAT&DRYCK: Menyn får man i en stor dagens tidning på bordet. Här finns menyn inte bara presenterad på finska, engelska och svenska utan också på en hel rad andra språk. Tyder på att Zetor med all säkerhet är en riktig turistmagnet. Maten som serveras är traditionell finsk husmanskost.

Det blir en Lapin Kulta och Traktorförarens stek 150 g som serverades med rostad bacon, rotfrukter, bakpotatis med rökt renmousse. En riktig klassiker på Zetor.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

HITTA HIT: Zetor Restaurant ,Mannerheimintie 3-5, Kaivopiha, 00100 Helsinki

6 thoughts on “Zetor Restaurant, Helsingfors

  1. Pingback: Smällkarameller 2015 | FANTASY DINING – En blogg om temarestauranger & resor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *