10 annorlunda saker att göra i Malmö

Föredrar du att checka in i en drömvärld bland rosa flamingos eller vill du istället rymma iväg med cirkusen i en färgglad cirkusvagn? Vill du lösa kluriga mysterier likt självaste Sherlock Holms eller gå på tebjudning hos den gamla damen Mrs Hudson? Förutom dessa val finns även spännande upplevelser som hemliga speakesybarer, miniescape hos den galna professorn samt Sveriges i särklass äckligaste museum att upptäcka.
Listan över Malmös mest annorlunda upplevelser består av allt från hotell, restauranger och barer till escaperooms, sevärdheter, butiker och museum. Ta en titt i listan och se vilka som blir just dina favoriter. Glöm inte följa @fantasydining på instagram för fler annorlunda tips & inspiration.

Läs också: 30 annorlunda saker att göra i Göteborg & 20 annorlunda tips på saker att göra i Stockholm.1. Checka in bland rosa flamingos på MJ´s

Är du en av dem som föredrar att bo lyxigt med lite extra guldkant. På MJ´s i Malmö checkar man in i en drömvärld bland rosa flamingos. Färgskalan inne i hotellet går i behagliga sammetstoner och rummen är stilfullt inredda i samma stil. De rosa flamingosarna hänger med som en röd tråd genom hotellet så bli inte förvånad om du även hittar en i ditt rum. Bäst av allt med Mj´s enligt mig är den vackra restaurangen med glaskupoltak där både frukost, lunch och middag serveras. Innergården med blomstrande balkonger påminner mer om en innergård i Paris än här hemma i Sverige. Rummen finns i tre olika storlekar, mini, medium och large.


2. Rym iväg med cirkusen & bo i cirkusvagn

Är du däremot en av dem som gillar att bo lite mer spartanskt? Skynda er då och följ med. Cirkusen har nämligen kommit till stan. I karavanen hittar man allt från den stolte cirkusdirektörens vagn till lejontämjarnas, sierskornas, clownernas och de prima ballerinornas. På Grand Circus Hotel i Malmö välkomnas man in i cirkusens excentriska värld där man bor i färgsprakande cirkusvagnar & cirkustält. Så fyll popcornbägaren & läsken till bredden och tillbringa dagen på cirkusen samt checka in i din egen färgglada cirkusvagn.

Bo i cirkusvagn på Grand Circus Hotel i Malmö3. Mrs Hudsons afternoon tea på Sherlock Cocktailbar

Du glömde väl inte att packa ner detektivrocken, hatten samt förstoringsglaset. Senaste utgåvan av The Times varnar för märkliga fall som sätter skräck i staden samt om en hel rad med mystiska olösta mysterier. Samtidigt bjuder Mrs Hudson in till afternoon tea på The Sherlock Holmes Cocktail Bar. Man kan ju inte låta bli att undra om det är en ren tillfällighet eller om det finns något samband? Ge dig in i Sherlock Holmes mytomspunna värld i en miljö bland rykande tekannor, experimentella cocktails, viktoriansk afternoon tea samt mystiska mysterier som bara väntar på att bli lösta. Men kom ihåg, afternoon tea serveras endast på söndagar. De övriga dagarna kan du ta en drink i baren eller unna dig en ”Flatbread BONANZA” fylld med festliga toppings.

Sherlock Holms inspirerad Aternoon tea i Malmö


4. Besök Disgusting food museum

Är du äckelmagad så kanske inte det här muséet är något för dig, men är du av det modigare slaget så är Disguasting food museum definitivt något att besöka. Här få du nämligen utöver själva utställningen av världen i särklass äckligaste mat även chansen att dofta och smaka på flertalet av rätterna och matvarorna. En avsmakningsmeny bestående av 22 rätter som du sent ska glömma. Här får du chansen att testa allt från svarta myror och bamboo maskar till tusenårigt ägg och illadoftande ostar. Rätterna kommer från alla delar av världen och från Sverige drar vi även vårt strå till stacken med vår egen högst illadoftande surströmming. Klarar du av att smaka på alla rätterna får du även rätten att handla en t-skirt i butiken där det står att du vågade prova allt. Vill du ha något udda att skryta om, så vet du vart du ska gå. Vid entrén delas självklart en spypåse ut, ifall du skulle behöva.


5. Shoppa på Arsenik- belägen i en f.d biograf av det mer alternativa slaget

Arsenik kallar sig för ”Your local troublemaker”. Denna butik är fylld till bredden av allt från kläder och accessoarer till vintage och vinyl. Det finns till och med något så udda som en avdelning vigt för operakostymer i vintage. Det som verkligen utmärker just den här butiken är även dess historia. Lokalen tillhörde nämligen en gång i tiden en biograf. Enligt ryktet visade man inte bara vanliga filmer här utan även filmer av de mer barnförbjudna slaget bakom en dörr med rött skynke. Hur som helst är Arsenik utan tvekan Malmös coolaste butik som man inte bör missa under ett besök i staden.


6. Lös mysterier på Sherlocked Baker street

Vill du rymma från verkligheten för en stund? Följ med på en nervkittlande tidsresa till Sherlocked i Malmö. En värld fylld av hemligheter, mysterier och stulna juveler. Sätt på dig detektivhatten, ta med förstoringsglaset och gör dig redo för att undersöka vad som försiggår i det mystiska hyreshuset på 221 Baker Street. Kommer du hinna utföra uppdraget i tid och lyckas roffa åt er alla juvelerna innan den gamla förvirrade hyresvärdinnan Mrs Hudson får skulden och blir arresterad för stölderna? En sak är säker, det är definitivt något som inte stämmer på 221 Baker Street. På Sherlocked finner man inte bara ett av kanske Sveriges bästa och mest omtyckta escape rooms med flertalet olika spel som utförs i olika delar av byggnaden i stora lägenheter utan också en gömd autentisk speakeasybar som nås i slutet av spelen. Välj mellan spelen ”The Tenants”, ”The Landlady”, ”The Mystery of M/S Moran eller ”The Unfortunate Fortune Teller” m.m.

Upplev Sherlocked Baker street i Malmö


7. Cocktails kombinerade med mat på CO Cocktailbar

Gillar du att besöka kreativa cocktailbarer? CO Cocktailbar i Malmö är en cocktailbar utöver det vanliga med udda ingredienser och blandningar du antagligen inte hört talas om innan. Dessutom kan du kombinera dina maträtter med passande cocktails. Bara fråga din bartender och du får hjälp med makalösa kombinationer av mat och dryck.


8. Besök Jesusbaren

Det finns barer och så finns det Jesusbaren. Denna lilla pärla till kvartershak har fått sitt namn efter den närliggande parken vars namn är Jesusparken. Inredningen är en färgglad vitaminkick som får vilket höstdepp som helst att försvinna på nolltid. I den excentriska miljön med avbilder av Jesus och tingel tangel kan man njuta av en kopp kaffe, en god smörgås eller ett smarrigt bakverk. Menyn har spanska inslag och det är meningen att du ska känna som att du kommit hem på besök till någons vardagsrum.9. Besök en hemlig speakeasybar

Lilles dinner Club är en hemlig speakeasybar i Malmö vars ingång inte är helt lätt att hitta. Men jag kan avslöja att du ska leta på Mj´s hotell efter den dolda ingången. Innanför väntar spännande fusiondrinkar och Easterns asian delights. Men lova nu att inte föra denna hemligheten vidare. Jag räknar med att den stannar mellan oss?
10. Bo i Mad Inventors Wagon med minieascapespel

The Mad Inventors wagon måste vara Malmös mest udda boende. Vagnen är placerad inne på Grand Circus Hotell (från punkt 2 i denna listan), men den här vagnen liknar inte de övriga det minsta. Istället för en circusvagn har du istället chansen att boka in dig i ett rött plåtburksliknande hus med lustiga rör och skorstenar. Låt mig få presentera den galne professors vagn. Inne i vagnen finns ett brev med instruktionerna för ett miniescapespel som startar när du checkar in i vagnen. Löser du spelet med gåtor och utmaningar väntar en liten överraskning någonstans gömd i huset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.