20 ikoniska ”Emily in Paris-inspelningsplatser”

Gör en resa till Paris i Emily Coopers fotspår och besök några av de mest ikoniska inspelningsplatserna från Netflixsuccén ”Emily in Paris”. Promenera i Emilys kvarter och gör ett besök vid Emilys lägenhet, Gabriels restaurang samt platsen för pr-byrån Savoir där Emily arbetar. Strosa längs med Rue de l’Abreuvoir, slå dig ner på bänken i Jardin du Palais Royal där Emily träffar Mindy för första gången samt köp crossianter från Emilys favoritbageri La Boulangeri Moderne.
Under min senaste resa levde jag mig in i rollen som Emily Cooper från Chicago som just anländer till Paris för att arbeta på den franska pr-byrån Savoir. För att leva ut denna dröm var resväskan fullpackad av obligatoriska ”Emily in Paris-outfits” som den ikoniska ”bucket hatten” samt en hundtandsfärgad kappa. Emily Coopers spektakulära outfits från Netflix succéserie ”Emily in Paris” brukar på franska beskrivas som ”Je ne sais quoi”. Detta betyder mer eller mindre något som inte riktigt kan identifieras eller beskrivas med ord. Läs mer här: 10 Emily in Paris-inspirerade plagg att packa ner i resväskan


Om Emily in Paris

För er som inte känner till serien så handlar den om unga Emily Cooper från Chicago som flyttar till Paris för att jobba ett år på den franska marketingfirman Savoir. Medan Emily kämpar med diverse kulturkrockar samt för att passa in på sin nya arbetsplats träffar hon kärleken samt flera nya vänner vars relationer visar sig vara lite mer komplicerade än vad hon först trott. Till allt att döma är det som Camille säger, att Paris bara är en småstad trots allt.

Emily in Paris är skapad av Darren Star som också stått bakom populära serier som Sex and the City och Younger. Tittarna älskar inte bara seriens lättsamma handling utan också de spektakulära outfits som visas upp av seriens karaktärer. Både Emily in Paris säsong 1och 2 var lätt beroendeframkallande och snart släpps den efterlängtade säsong 3 på Netflix.


Här är 20 ikoniska inspelningsplatser att besöka i Paris ifrån serien ”Emily in Paris”


1. 1 Place de l’EstrapadeEmilys lägenhet

Min dag i Paris i Emilys fotspår börjar vid 1 Place de l’Estrapade i det femte arrondissementet. Det är här Emily flyttar in i lägenheten längst upp. Under henne bor den attraktive kocken Gabriel vars dörr hon upprepade gånger råkar ta fel på och tror att det är hennes. Många av scenerna från serien utspelar sig i området utanför byggnaden, här ligger nämligen också Gabriels restaurang, Emilys favoritbageri La Boulangeri Moderne samt Café de la Nouvelle Marie som Emily och Mindy upprepade gånger besöker. Även den lilla parken utanför lägenhetsbyggnaden ger en flash back från när Emily firar sin fördelsdag med middagsbjudning mitt ute på gården. Ett besök i detta området är därför ett obligatoriskt stopp för alla Emily in Paris-fans.

2. Les Deux compéres -Gabriels Restaurang

Den pittoreska lilla röda restaurangen Les Deux compéres, utanför Emilys lägenhet där Gabriel jobbar som kock går att besöka på riktigt. I verkligheten är restaurangen dock en italiensk restaurang, känd för sin färska pasta vid namnet Terra Nova. Den lilla familjedrivna restaurangen har både lunch-och middagsittningar. (Just nu verkar dock Terra Nova vara tillfälligt stängd, så vi får se om det kommer ske en renovering eller om en ny ägare snart tar vid). Även om restaurangen var stängd när jag var där så var det ljuvligt att sitta en stund utanför och känna av Emily in Paris viben. Kändes som att Gabriel skulle komma ut från köket med en bit mat i vilken sekund som helst .
3. La Boulangeri ModerneEmilys favoritbageri

Man behöver inte gå många steg från Gabriels restaurang förrän man befinner sig utanför Emilys favoritbageri La Boulangeri Moderne. Här ser allt precis likadant ut som från serien. Det enda som saknas är den supervänliga tanten bakom disken från Emily in Paris. Hon jobbade nog inte denna dag. Bakom disken finner man istället frasiga croissianter, pain au chocolat, baguetter och andra franska bakverk.4. Café de la Nouvelle Marie- Emily & Mindys Café

Ett stenkast från Emilys läghet kan man också besöka Café de la Nouvelle Marie. Här vid borden på utsidan av caféet brukar Emily och Mindy ses över en kopp kaffe och en croissant medan de talar om de senaste händelserna. Gör som Emily och Mindy och slå dig ner på en caféstol och insup atmosfären. Kanske kommer Camille snart gåendes runt hörnet.5. Rue de l’AbreuvoirParis vackraste gata

Minns ni avsnittet när Sylvie tvingar Emily att stänga ner sitt instagramkonto? Sista kvällen innan Emily stänger av det för gott går hon och Mindy loss på stan och postar från de mest ikoniska platserna från Paris som ett sista farväl. En av dessa platser som de postar bilder från är Rue de l’Abreuvoir, en gata i Montmartre som blivit utsedd till Paris vackraste gata. Denna sista post från Emilys flöde gör att Savoirs kund från Hästens blir inspirerad och önskar ställa ut en av sina sängar på gatan som en pr-kupp. Detta leder i sin tur till att Emily får behålla sitt instagramkonto trots allt.
6. La Masion Rose

La Masion Rose på toppen av Rue de l’Abreuvoir är en av de restauranger där vi ser Emily och Mindy på lunchdate i pittoreska Montmartre. Restaurangen är en historisk byggnad från 1908 som flitigt besökts av storheter som t.ex. Pablo Picasso och Édith Piaf. Många vill ha en plats på uteserveringen utanför det pittoreska rosa huset. Se till att boka bord innan besöket om du planerar att komma hit. Vill man ha ett foto på huset säger ryktet att man ska komma tidigt på morgonen innan restauarangen öppnar då ägaren sägs vara lite butter och inte vill att man ska fotografera mot huset.7. Place de ValoisSavoirs kontor

Efter att jag besökt kvarteret vid Emilys lägenhet samt de pittoreska inspelningsplatserna från kullen i Montmartre var det nu dags för att gå till kontoret och arbeta lite. Jag talat naturligtvis om att göra ett besök vid inspelningsplatsen för Savoir, pr-byrån som Emily arbetar för. Place de Valois är helt identisk från serien och det känns verkligen som att man slungas rakt in i Emily Coopers värld när man med bestämda steg går mot kontoret. Intill ligger Galerie Patrick Fourtin som i verkligheten är en antikaffär samt Bistro Valois där Sylvie, Luc och Julien tar sina långa ”franska” kontorsluncher.

Läs också: 10 ”Bridgerton-inspelningsplatser” i Bath


8. Bistro Valois- Savoirsgängets lunchrestaurang

Bistro Valois ligger precis utanför Savoirkontor i serien och även i verkligheten är bistron beläget endast ett stenkast ifrån dörren som i serien leder in till pr-byråns kontor. Här brukar Sylvie, Luc och Julien ta sina så kallade ”franska luncher” vilket innebär en orimligt lång lunch som innefattar både mat, vin och cigaretter. Under Emilys första vecka upptäcker hon kontorsgänget här efter att hon själv kommer tillbaka från en snabblunch vid en parkbänk (trots att de innan hon gick sagt att de inte ska gå på lunch). Det är inte lätt för Emily i början att bli accepterad av sina franska kollegor.


9. Jardin du Palais Royal- där Emily träffar Mindy för första gången

Parkbänken som Emily går till när ingen av hennes kollegor från Savoir vill följa med henne på lunch ligger närmare bestämt inne i Jardin du Palais Royal som ligger med nära avstånd från Place de Valois. Det är här Emily och Mindy träffas för första gången. Mindy passar då barnen som hon arbetar som barnflicka för som leker vid fontänen när Mindy slår sig ner bredvid Emily på bänken.


10. Fontaine Saint-Michel- fontänen där Mindy uppträder med sitt band

När Mindy uppträder med sitt band för första gången som gatumusikanter är det här vid Fontaine Saint Michel de står. Det är också här en mimare försöker själa showen vilket Mindy snart lär sig att överlista.


11. Eiffeltornetbackdrop i många scener

Sjävklart ser man Eiffeltornet i bakgrunden till många av scenerna från Emily in Paris. Några av scenerna ser vi Emily i spektakulära klänningar med Effieltornet glittrande som backdrop. Mer Paris än så blir det inte.12. Molin Rouge- där Emily tar en selfie

Kvällen då Emily in Paris ska göra några sista poster på Emilys instagramkonto besöker de några av Paris mest kända ikoniska platser. Självklart postas en selfie från ikoniska Molin Rouge i distriktet Pigalle.


13. Sacre Ceur – posera som Emily & Mindy

Även ett par selfies med ballonger i händerna tas vid ikoniska Sacre Ceur på toppen av Montmartre samma kväll innan kontot ska raderas.
14. Valois- instagramvänligt torg i svart & vitt

Vill man besöka ännu ett instagramvänligt ställe ska man likt Emily och Mindy även ta ett par bilder i Valois strax innan den kungliga stadsparken Jardin du Palais Royal. Glöm inte att klä dig i passande outfit i svart och vitt.


15. Ralph´s där Emily tar en amerikansk burgare

Ralph´s är Ralph Laurens lyxiga restaurang i Paris. Den enda restaurangen i Paris där man talar engelska i serien. Hit går Emily för ett möte över en efterlängtad amerikansk burgare. Den lyxiga restaurangen är inredd helt i Ralph Laurens stil med bjälkar i taket, läderstolar och jakttavlor. På innergården finns en grönskande oas dukat med vackert Ralph Lauren porslin.
16. Café de Flore -där Emily träffar Thomas

Café de Flore i området Saint Germain är ett av Paris äldsta och mest ikoniska caféer. Känt för att ha varit ett av Hemingways, Picassos och andra kända litterära personers favoritställe under 1920-talet. I Emily in Paris är det här Emily träffar på Thomas efter att ha haft en katastofal dag på jobbet och blivit kallad för ”ringarde” av självaste Pierre Cadault.


17. Operan där Emily ska se på Svansjön med Thomas

När Emily på jakt efter att ställa allt tillrätta med Pierre Cadault som befinner sig på operan tar hon med Thomas för att se förställningen Svansjön. Knappt hinner de innanför porten förrän Thomas klankar ner på föreställningen och Emily inser att han är en snobb. Hon dumpar honom på plats och ger sig istället på jakt efter att finna Pierre Cadault. Detta är det sista vi ser av karaktären Thomas i serien.


18. Café Marley – caféet med utsikten mot Louvren

Undrar ni vad restaurangen från Emily in Paris heter där man ser Louvren i bakgrunden? Restaurangen heter Café Marley och är beläget alldeles intill Louvren med utsikt över pyramiderna i glas. Här ser vi Emily, Camille och Sylvie mötas upp för en vinlunch och prata om kampanjen för Camilles Champagnehus som ska lanseras av Savoir.


19. River Seine – Emilys joggigrunda

River Seine syns i var och varannat avsnitt från Emily in Paris. Vi ser Emily springa sin obligatoriska joggingrunda längs med floden samt Mindy uppträda med sin vackra sång vid broarna.


20. Pont Alexandre III

Den sista inspelningsplatsen jag hann med att besöka under min dag i Emilys fotspår i Paris blev vid den vackra bron Pont Alexandre III. Det är där parfymannonsen för De L’Heure filmades in i avsnittet Sexy or Sexist. Intill vid brofästet finns en restaurang där Emily försöker diskutera reklamfilmens lämpighet för den amerikanska marknaden efter filmandet. Restaurangen hette tidigare Fauste men har bytt namn till Solum.

Inte möjlighet att resa till Paris? Lev istället ut dina mest drömmiga Emily in Paris-drömmar på hemmaplan. Så här gjorde vi: En Emily in Paris-inspirerad weekend på Hotel Pigalle

Glöm inte följa @fantasydining på instagram för tips & inspiration

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.