Upplev det glamourösa 60-talets Las Vegas på Jacy´z Hotel & Resort

Upplev det glamourösa 60-talets Las Vegas på Jacy´z nyöppnade hotel & resort i Göteborg. Bor man på JQ (hotellet inne i hotellet) som är Jacy´z mest exklusiva del så tar man hissen direkt upp till 17:e våningen där man checkar in i den hemliga speakeasybaren som man först måste ringa på för att komma in till.
Det var just fenomenet med själva incheckningen i speakeasybaren samt sviternas inredning i 60-talets glamourösa Las Vegas stil som lockade oss att boka ett JQ Large redan i februari (10 månader innan hotellet blivit färdigbyggt). Så vi hade haft några månader att ladda inför besöket. Resväskan var naturligtvis packad med glittrande klänningar och skor med klackar. Vad gör man inte för att försöka passa in i miljön man kommer till.Vi checkar in på JQ (Hotellet i hotellet)

Besöket började med att vi kom in genom den stora entrén där det var fullt av liv och rörelse vid både incheckningsdisken samt i den bredvidliggande baren som kallas för Jacy´z stora vardagsrum. Här gick vi bara förbi incheckningsdisken med allt folk på bottenplan och tog istället siktet mot hissen som skulle ta oss upp till den 17:e våningen. När vi klev ur hissen hamnade vi bakom en guldskimrande låst dörr med en liten skylt med texten JQ Lounge med en liten ringklocka. Vi ringde förväntansfullt på dörren som omedelbart öppnades för oss. Väl innanför kändes det som att vi hamnat i en drömvärld. Inredningen i speakeasybaren gick över förväntan och vi blev välomhändertagna av loungens personal. Vi fick vår nyckel samt ett glas champagne som välkomstdrink.
Speakeasybaren på JQ

Det som är så speciellt med Speakeasybaren på JQ är både den spektakulära miljön med rosa fjäderlampor, stora kristallkronor i taket samt pastellfärgade möbler i kombination med den enastående utsikten som för tankarna till en takbar i ett glittrande Las Vegas. Men mest av allt är kanske baren så speciell för att den ligger undangömd i huset samt där endast de som har nyckel har tillträde att gå in till. Vilket innebär att man måste bo på JQ för att ha tillträde till loungen. Detta ger baren automatiskt en mer lungnare och drömsk atmosfär där man kan njuta av en drink i lugn och ro medan man beundrar utsikten. Nog får en sådan sak alltid att känna sig lite speciell.


Cocktailmenyn på JQ Speakeasybar är inspirerad av 1920-talet. Man hittar flera klassiker i menyn, ett brett utbud av bubbel på glas samt premium avec. Vi testade en Cinema sour med smak av popcorn samt en Bartenders fika som bestod av ett paket med innehållet: 1 öl, 1 mini old fashioned & 1 mini pineapple diaquiri. Det blev även varsin Sidecar senare på kvällen.
JQ Large

När man bor på JQ Large ligger själva sviten i en korridor som man hittar innför Speakeasybaren. Det är lite som att bo inne i en speakeasybar om man tänker efter. I alla fall har man inte många steg för att komma till den och man är ju redan innanför så man måste inte ringa på igen, vilket känns väldigt praktiskt.

JQ Large är den näst största rumstypen på Jacy´z på 31-35 m2 . Sviten som vi checkade in i var omringat av stora fönster med en fantastisk utsikt över staden. Inredningen har inspirerats från det glamourösa 60-talets Las Vegas vilket återspeglas i atmosfären. Där fanns en himmelsk skön säng, en loungegrupp, en drinking station för en sen night cap samt ett badrum med spektakulär utsikt.

Man finner även många detaljer i inredningen som böcker från Vouge, tavlor med glamourösa motiv samt bekvämligheter som fluffig morgonrock och tofflor.


När skymningen började falla utanför de stora fönstren och det började bli mörkt ändrade rummet sin karaktär. Då fick man användning för alla de olika ljuskällor inne i sviten som skapade en dramatisk sofistikerad atmosfär. Vi satt vid vår loungegrupp ett bra tag den kvällen innan det var dags att svida om till glitterklänning och ta hissen upp till skybaren på 26:e våningen där vi skulle äta middag på GogogagaMiddag på GOGOGAGA

Gogogaga är Jacy´z asiatiska skybar och Social Dinner Club med L.A.-vibbar högt uppe bland stjärnorna på 26:e våningen. Utsikten är förstås magnifik och vi blev väldigt glada över att bli placerade vid ett fönsterbord för två.

Menyn består av asiatiska smårätter som det är meningen att man ska dela på och menyn är upplagd som en CD-skiva med olika discar att välja från. Disc 1 består av snacks och raw, disc 2 av greens, pickles crisp & tempura, disc 3 av dumplings och yaki skewer samt disc 4 som består av rätter att dela från grillen.

Vårt val föll på varsit ostron med äpple och jalapeno från disc 1, dumplings Shu mai med kräfta, salladslök and XO-sauce från disc 3 samt Côte de bouef with togarashi-butter från disc 4 med en skål med ångade grönsaker från disc 2.

Asiatisk frukost på Gogogaga

När man bor på JQ får man även sin frukost serverad lite mer exklusivt på 26:e våningen på Gogogaga som då förvandlats till en frukostlounge med asiatiska smaker från Japan & Korea. Här slår man sig ner i en puderrosa fluffig fåtölj medan man blir serverad kaffe och kan välja och vraka mellan de olika rätterna i menyn. Välj mellan sticky rice med mango och mint, avokado toast med kimchi och koriander, pannkakor eller scramble eggs. I den stora frukostbuffén hittar man även olika juicer, bröd, ostar, charkuterier, franska bakverk sida vid sidan med japanska kryddblandningar, picklade grönskaker och okonomiyaki.

Breakfast with a view

Detta var vårt första besök på Jacy´s hotel & resort. Vi hoppas att kunna besöka Jacy´z fler gånger och nästa gång utforska resten av hotellet som vi inte hann med under den här vistelsen. Nästa gång skulle vi vilja checka in i Jacy´z large, äta middag på Archie´s all day american dining samt spendera kvällen på Miami-inspirerade Pancha Pool Club. Med andra ord, vi är inte klara med Jacy´z hotel & resort ännu. Det finns mer att upptäcka.

Hitta hit: Jacy´z hotel & resort, Drakegatan 10, 412 50 Göteborg

Glöm inte följa @fantasydining på instagram för fler tips & inspiration

LÄS OCKSÅ: 32 ANNORLUNDA HOTELL ATT CHECKA IN PÅ I SVERIGE

4 thoughts on “Upplev det glamourösa 60-talets Las Vegas på Jacy´z Hotel & Resort

  1. Hotellet ser helt fantastiskt ut, så kul att se alla dina bilder. Har läst en del om det här hotellet och när jag var i Göteborg på bokmässan i höstas hade jag utsikt mot Jacy’z skyskrapa från hotellet där jag bodde då och blev då ännu mer sugen på att bo där. Det måste nog bli en liten tripp till Göteborg så småningom. 🙂

    • Vad kul att du gillade det. Ja, själv bokade jag rum där långt innan de ens hade öppnat. Så besöket var förtstås efterlängtat. Det roliga är ju också att det finns så mycket där att uppleva.:)

  2. Ser ut att vara en upplevelse på hemmaplan som är utöver det vanliga. Varför inte unna oss något sådant – kanske en julklapp till kärestan eller en god vän? Hur som helst verkar man inte bli besviken och man kan ju jämföra med upplevelsen i Las Vegas och se hur det faller ut.
    Jättefina bilder!!

    • Ja det är kul med lite sådana här upplevelser på hemmaplan. Vi tyckte mycket om att bo på JQ. Nästa gång får vi testa övriga avdelningar på hotellet som vi inte hann med den här gången 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.