En ”Emily in Paris-inspirerad” weekend på Hotel Pigalle

Lev ut dina mest drömmiga ”Emily in Paris- drömmar” på hemmaplan utan att behöva packa resväskan och flyga till Paris. Glöm avsaknaden av Eiffeltornet och checka istället in på ett franskinspirerat hotell där du kan frossa croissanter, dricka franska bubblor samt klä dig i dina mest pastellglada modeplagg. Vi checkade in på Hotel Pigalle för att spendera en ”Emily in Paris-inspirerad” weekend i Göteborg. 

 

Ni har väl inte missat netflix succén ” Emily in Paris” som blivit ratad av kritikerna men fullkommligt älskad av tittarna? Är så fallet så har ni nu två helt underbara säsonger framför er att se fram emot. Serien handlar om Emily Cooper från Chicago som flyttar till Paris för att jobba ett år på den franska marketingfirman Savoir. Medan Emily kämpar för att passa in och lyckas på sin nya arbetsplats träffar hon kärleken samt flera nya vänner vars relationer visar sig vara lite mer komplicerade än vad hon först trott. Tittarna älskar inte bara seriens lätsamma handling utan ockå de spektakulära outfits som visas upp av seriens karaktärer. Emily Coopers outfits brukar beskrivas som ”Je ne sais quoi” som på franska betyder mer eller mindre något som inte riktigt kan identifieras eller beskrivas med ord.

Emily in Paris är lätt beroendeframkallande och efter sänsongsavslutningen i säsong 2 så har min längtan efter att resa till Paris blivit större än någonsin.
Jag drömmer om att besöka seriens inspelningsplatser, besöka restaurangen där Gabriel jobbar som kock, kila över gatan till caféet där Emily köper sina croissanter samt inta Paris gator i härligt ”Emily in Paris-inspirerade” outfits i färgstarka kulörer a la ”je ne sais quoi”. Men vad gör man om man inte har möjlighet att åka till Paris? Jo man får helt enkelt låta Paris och ”Emily in Paris” komma hit till Göteborg istället. Det är ju egentligen bara den egna fantasin som sätter gränser eller hur?

bildkälla från: Netflix

 

# HOTEL PIGALLE

Vi började vår weekend med att checka in på Hotel Pigalle vars drömmiga 1920-tals Art Déco miljö för oss så nära Paris som man möjligtvis kan komma i Göteborg. Art Déco var dåtidens motreaktion mot det vardagliga och formstöpta och man kan lugnt säga att ett besök på Hotel Pigalle är allt annat än vanligt. Hotellet är beläget i en vacker 1700-tals byggnad i hjärtat av centrum. Även om byggnaden skvallrar om att det kan finnas något intressant på insidan så har man ingen aning om vilken drömmig värld man sugs in i när man kliver in genom dörren. Den drömmiga eleganta inredningen går som en röd tråd genom hela hotellet. Från receptionen och korridorerna till de vackra rummen. Allra lyxigast är det om man checkar in i någon av sviterna Suite Céleste eller Suite Belle som har allt man möjligtvis kan önska sig. Låt oss heller inte glömma ett besök i sofistikerade Bar Amuse i foajen med sina sammestklädda möbler och fladdrande stearinljus eller att njuta av en middag framför brasan på franskinpirerade restaurang Ateljér som man hittar längts upp i byggnaden. Här finns helt enkelt allt man behöver för att förlora sig själv i en annan värld för en stund och leva ut sitt allra bästa ” Emily in Paris- liv”.

 

# SUITE CÉLESTE 

Vi checkade in i Suite Céleste som vi sammanträffande nog tyckte var slående likt det franska lyxkontoret Savoir där Emily arbetar i serien. Det var nästan så att jag förväntade mig att Sylvie, Luc och Julien skulle möta oss i dörren. I en miljö som den här måste man ju helt enkelt leva ut sina mest drömmiga Parisdrömmar samt passa på att klä sig i vackra ”Emily in Paris-inspirerade modeplagg. Var annars?

Suite Céleste är 43 kvm stort och är utrustat med en dubbelsäng i king size modell, en stor soffgrupp i lila sammet med plats för 8 pers, en vinylspelare med noga utvald musik samt ett badrum som är minst lika vackert som en blomstrande park i Paris.

Till tonerna av fransk grammofonmusik och med lite franska bubblor i glaset var det äntligen dags att börja packa upp resväskan och börja göra i ordning sig. Vackra klänningar, blazers och baskers i olika kulörer var min genialiska plan för att förvandla mig själv stilmässigt till Emily in Paris för en dag samt bli fotatad med dessa plagg runt om i hotellets vackra miljöer. Vilken lycka! Läs gärna mitt inlägg 10 ”Emily in Paris-inspirerade” outfits att packa ner i resväskan. 

LÄS OCKSÅ: 32 ANNORLUNDA HOTELL I SVERIGE

Giambattis Valli X Me

 

 

#BAR AMUSE

Efter att vi spenderat ett par timmar i vår ljuvliga svit var det dags att ta trappan ner till Bar Amuse, hotellbaren för din inre hedonist. Hedonism kommer från filosofiska och psykologiska teorier där njutning och lustkänslor alltid står i centrum och är människans drivkraft och mening. En perfekt plats att fly till om du behöver hela dig själv och få kraften tillbaka efter en lång arbetsvecka. (Det är ju inte varje helg man låtsas vara Emily in Paris och är omgiven av lyx). På bar Amuse kan man slå sig ner i en grön sammetsfåtölj och njuta av ett glas champagne eller Pinot Noir tillsammans med noga utvalda franska ostar. Bon appétit.

 

 

#RESTAURANG ATELJE

Den livliga franskinspirerade restaurangen Atelje hittar man högst upp på 4:e våningen på hotellet i en ombonad och varm miljö. Besöker man restaurangen för första gången så kan man lätt få känslan av att förflyttas med expressfart direkt till Paris. Just den här typen av restaurang är precis där man kan förvänta sig att hitta Emily, Sylvie, Luc och Julien när de är på affärsmiddag med nya kunder för Savoir. Mer franskt än så här blir det inte.

I bistromenyn hittar man allt från dagens plat du jour till färska ostron, råbiff, tryffel- och spenatfylld petit choux och cognacflamberad hängmörad biff. Brasan sprakar i ena änden av restaurangen, champagneglasen klirrar och det doftar jjuvligt från det öppna köket. På sätt och vis känns restaurangen som ett enda stort vardagsrum. Ett franskt vardagsrum då förstås.

 

#FRUKOST

Självklart gick jag ”all in” med mitt Emily in Paris-tema ända fram till slutet av vår vistelse på Hotell Pigalle. Till frukosten klädde jag mig i en färglad blazer i rött tillsammans med Emily Coopers favoritaccessoar buckethatten. Jag frossade förstås även i croissanter och surdegsbaguetter med brie så mycket det bara gick.

Frukostbuffén som serveras på restaurang Ateljer är en av de bästa frukostbufféer jag upplevt på länge. Även om man inte bor på hotellet kan det vara ett god idé att någon gång komma hit och prova den. Jag älskar att miljön är lika trevlig på morgonen som den hade varit om man kom hit för att äta en finare middag på kvällen. De stora fönstren släpper in härligt med dagsljus som får kristallkronorna att glittra samtidigt som brasan sprakar och ger värme lite längre in i restaurangen.

Efter frukosten packade vi våra väskor och gjorde oss redo för hemgång. Solen sken utanför och man kände att nu är vårkänslorna inte långt borta. Det enda som saknas (vilket hotellet verkligen inte kan hjälpa) är att Paris gator inte ligger precis utanför dörren redo att upptäckas och utforskas. För om jag trodde att vår ”Emily In Paris inspirerade” weekend på hotel Pigalle skulle minska min längtan efter att resa till Paris så trodde jag fel. Nu längtar jag ju bara ännu mer.

Glöm inte följa @fantasydining på instagram för fler tips och inspiration.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.