4 sagolika upplevelser i trakterna runt Falköping

Besök torpet vid Alphems arboretum som sägs gett inspiration till Walt Disneys saga om Snövit & de sju dvärgarna eller varför inte checka in i en flugsvamp, i en trästubbe eller högt uppe i 7:e himlen? För den som drömmer om att få träffa skogens konung kan man även checka in i motorsågssnidade älg- och bisonstugor mitt i det sagolika skogsbrynet i älghänget.


Nej, du varken drömde eller hörde fel. Dessa upplevelser finns faktiskt på riktigt och är precis lika sagolika som de låter. Dessutom hittar du dem här hemma i Sverige. Ta med familjen och gör ett besök vid Snövits stuga, få frukosten uppskickad i en korg till de svajande trädkronorna i 7:e himlen eller checka in i en svamp, i en stubbe i trollskogen eller i en stor bisonoxe eller älghona mitt i älghänget. Detta är 4 riktigt sagolika upplevelser att uppleva i trakterna runt Falköping. Glöm inte följa @fantasydining på Instagram för fler tips och inspiration.1. Dvärgarnas stuga i Snövit

Kliv rakt in i sagan om Snövit & de sju dvärgarna. Det röda lilla huset med gröna knutar som är beläget i Alphems arboretum strax utanför Falköping sägs vara inspirationen till dvärgarnas stuga i Walt Disneys tecknade film om Snövit och de 7 dvärgarna. Hur detta kommer sig kan man kanske undra, men har en rätt logisk förklaring som har att göra med en av Snövits tecknare vid namn Gustav Terngren som hämtat inspiration ifrån sin barndom när han utformade skissen av dvärgarnas stuga för den tecknade filmen. Gustav Terngren föddes nämligen i den lilla orten Magra inte långt ifrån Alphem. Han utbildade sig till konstnär och gav sig av till USA där han fick anställning av Walt Disney och var en av dem som ritade filmen Snövit. Han sägs ofta under sin barndom besökt det lilla torpet Alphem tillsammans med sin farfar. Stugan kallades för Gegerfeldts stuga efter grundaren av Alphem, lantbrevbäraren Frans Johan Gegerfeldt. Gustav Terngren skall ha berättat att han tänkt på Gegerfeldts stuga när han skissade utformandet av dvärgarnas stuga i Walt Disneys saga Snövit & de 7 dvärgarna.


2. Checka in i en älg eller bisonoxe på Wrågården

Bo inuti en älg eller en bisonoxe, kan man verkligen göra det? Allt är möjligt! På Wrågården (även kallat för älghotellet) strax utanför Falköping bor man i unika älg-och bisonstugor som smälter in naturligt i miljön som är belägen mitt i älghänget. ”Älghotellet” har fyra stugor som alla är belägna inne i älg-och dovhjortsparken. Stugorna är formade av en motorsågskonstnär och är gjorda i material av trä och betong. Samtliga stugor är vinterbonade, så man kan bo här året runt och njuta av de olika årstiderna. Varje stuga har sin egen unika stil med mängder av spännande detaljer. När man befinner sig inuti stugorna så känns det verkligen som att man befinner sig mitt i en sagobok. Välj mellan att checka in i älgtjuren, älgkon, bisonoxen eller bisonkon.

Checka in i en älg eller bison på Wrågården3. Bo i en svamp eller stubbe

På Norrqvarn Hotell strax norr om Mariestad (ca 55 min med bil från Falköping) bor man i en sagolik svamp och stubb-by mitt i trollskogen. Man kan välja att checka in i flugsvampen, Karl-Johansvampen eller in i någon av trollstubbarna. Om natten blir det mörkt i skogsbrynet och då agerar månen som lampa över trollskogen vilket får det att kännas som att man hamnat mitt i en sagobok.4. Checka in i ett trädhus i 7:e himlen

Välkommen till 7:e himlen och Islanna trädhotell, här får man en unik hotellupplevelse utöver det vanliga. Mitt i naturen omringad av gröna hagar bor man verkligen ordagrant i sjunde himlen 6,5 meter upp i ekarna inbäddad mellan träden. Sjunde himlen är det största trädhuset på tomten och påminner om ett lusthus. I min fantasi är det älvorna som sover här på natten för att tidigt i gryningen gå ner och dansa i dimman på ängarna utanför. Inspirationen till trädhuset kommer från anrika byggnader i Trosa och gamla Linköping. I tornrummet är det högt i tak och inrett med kristallkrona över matsalsbordet. I sovrummet ligger man och tittar upp i stjärnhimlen som för tankarna till sagan ”Tusen och en natt”. Här sover man gott medan trädens grenar och lövens sus vaggar en till sömns. Det finns även ett till trädhus på området i form av en röd liten stuga högt uppe bland trädkronorna vid namn Andrum.

Islanna trädhotell i 7:e himlen

LÄS OCKSÅ: 25 annorlunda restauranger i Sverige med ett tema

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.