5 annorlunda & unika cafékoncept i Göteborg

Låt smaken av nyrostade bagels transportera dig hela vägen till gatorna i New York eller låt lukten av nyrostade bönor leda dig in till blomstrande innergårdar där latten smakar lite extra gott. Häng med Chewbacca och Darth Vader på Göteborgs nördigaste café. Sippa på en grön hälsojuice eller varför inte en fantasifull bluebatha direkt framtrollad från fantasyvärlden. Här kommer mina 5 bästa tips på annorlunda och unika cafékoncept i Göteborg just nu.

Har du som jag tröttnat på tråkig och alltför förutsägbar fika? Då kanske dessa tips kan komma väl till pass om du har vägarna förbi min hemstad Göteborg. Jag tipsar nämligen om några av mina absoluta favoritställen som jag antagligen själv skulle leta upp om jag var turist.

 

1. Jimmy & Joan`s New York – För den med New York-längtan

Finns det något som kan förknippas lika mycket med New York som bagels? En ”latte to go” och en rostad sesambagel med cream cheese är alltid den klassiska och obligatoriska frukosten för mig när jag befinner mig i The Big Apple. Äntligen har Göteborg fått en egen ”bagel shop” dit man kan gå när längtan efter New York blir allt för stor. På lyxiga Jimmy & Joan`s NY (som är mycket mer än bara en enkel bagelshop) tar man bagelkulturen på största allvar vilket märks så fort man kliver innanför dörren. Köp med dig bagels till kontoret eller slå sig ner vid den glamorösa bagelbaren som är dukad med vackert porslin. Om inte dina bagels tar dig hela vägen till New York och tillbaka så kan jag lova att den ljuvliga NY cheesecaken med ett kokos- och citronlager garanterat kommer att göra det, på noll tid.

Teatergatan 22, 411 35 Göteborg

.

2. Café Sirius- För nörden inom dig

 

Välkommen in till stans nördigaste café. Drömmen för alla fantasy- och sience fictionälskare där ute. Café Sirius som lika gärna kunnat ligga på en gata i Tokyo istället för i Göteborg, finner man längst inne i Sience Fictionbokhandeln. I bokhandeln kan man köpa allt från fantasyböcker till samlarföremål och i caféet serveras nördfika. Smaka på en söt imaginary cake i regnbågens alla färger eller sippa på Star wars-hjältarnas favoritdryck, den blå mjölkdrinken bluebatha. Då och då arrangeras spännande event och spelkvällar där man t.ex kan vara med om en Harry Potter-afton eller Star Wars-kväll tillsammans med likasinnade. Förutom söta och knasiga bakverk serveras hälsosamma smörgåsar och sallader. Ofta har både bakverken och smörgåsarna fantasifulla namn som t.ex Deathstar och Trojan horse. Det är inte för intet som jag kallar det för Göteborgs nördigaste café.

Kungsgatan 19, 411 19 Göteborg

 

3. Jos- den lilla hälsosamma

 

Instagramvänliga Jos är den självklara favoriten när man önskar sig ett hälsosamt alternativ. Med känslan från Califoniens kust, Balis vackra natur och Brasiliens härliga färger skapas smoothie bowls, hälsojuicer, fräscha sallader och raw food desserter. Bäst av allt är deras hawaiianska pokébowls som får mig att drömma om min hälsosamma yogaresa till Costa Rica. Hela atmosfären på Jos har en skön vibb av en hälsosam livsstil. Det är en riktig liten vitaminkick som efter ett besök genast vill få mig att bli en  mer hälsosam och bättre människa igen.

Lilla Kyrkogatan 3, 411 15 Göteborg

 

4. Le Pain Francais – För en modern Marie Antoinette

På franska Le Pain Francais mitt på Avenyn är de pastellfärgade bakverken lite extra sockersöta och goda. Helt perfekt för en modern Marie Antoinette. Frossa i färgglada macarons, smarriga bakelser och franska bakverk. Le Pain Francais är förutom café och bageri även en bistro. På helgerna serveras brunch samt afternoon tea som är mycket populärt.

Kungsportsavenyen 7, 411 36 Göteborg

 

5. Kafé Magasinet- För växthusfantasten

I en vacker inglasad innergård på trendiga tredjelång, kan man njuta av den ljusa exotiska uteserveringen året om. Gröna växter i terrakottakrukor mixas med industriell interiör och skapar den perfekta cafémiljön där man kan stanna i timmar. På Kafé Magasinet serveras bagels, pizza och matiga sallader. En del gäster kommer hit för att dricka latte och sitta med sin laptop medan andra kommer tillsammans med kompisgänget för att äta pizza och dricka vin. På närliggande Olssons vin som Kafé Magasin delar innergård med finns fler matalternativ som t.ex goda ost- och charkbrickor.

Tredje Långgatan 9, 413 03 Göteborg

Här hittar ni fler av mina tips i Göteborg.

7 reaktion på “5 annorlunda & unika cafékoncept i Göteborg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *