5 hemliga cocktailbarer i Paris

En del hemligheter är helt enkelt för bra för att behålla för sig själv. Därför tänkte jag avslöja 5 av Paris hemligaste lönnkrogar som vi upptäckte under vår senaste resa. Följ med genom frysen som ligger gömd inne i pizzerian, leta efter en röd miniatyrdörr, eller slink in genom personalingången på den till synes helt vanliga mexikanska taquerian. Kanske blir du rejält överraskad. Detta är cocktailbarerna utan skyltar och reklam, som du finner bakom anonyma och gömda ingångar. Om du inte känner till att de finns där kommer du förmodligen heller aldrig att hitta dit. 

 

 

1. Moonshiner

Moonshiner har alla ingredienser som en speakeasy á la 20-talets förbudstid ska innehålla. Lönnkrogen ligger gömd bakom en frysdörr inne på pizzerian DaVito som av en ren händelse också råkar servera Paris godaste pizzor. Efter att du öppnat dörren till frysrummet, gå förbi speceriskåpet och de upphängda parmaskinkorna. Snart kommer du befinna dig i en sober 20-tals miljö ”á la förbudstiden” där det serveras förstaklassdrinkar av proffsiga bartenders. Har man bara tid att besöka en enda lönnkrog i Paris så är det den här man ska välja.

 5 Rue Sedaine, 75011 Paris

2. Candelaria

Inuti en enkel men autentisk traqueria på Rue de Saintonge serveras kanske stans i särklass bästa mexikanska mat. Så om du är hungrig slink gärna in på en tacos eller två. Men allt är inte som det ser ut att vara och traquerian erbjuder mer än bara tacos. Det finns en hemlighet att upptäcka här. Kommer du hit efter klockan 18 ska du självsäkert, utan att tveka gå rakt igenom traquerian och öppna den privata dörren som vid första anblick ser ut att bara användas av personalen. På andra sidan dörren väntar en av Paris bästa cocktailbarer som specialiserat sig på agavedrinkar.

52 Rue de Saintonge, 75003 Paris

 

3. Little Red Door

Det finns ingen skylt utanför men håll däremot utkik efter en stor dörrvakt utanför en pytteliten röd dörr. Hittar du honom vet du att du kommit rätt och att målet är att komma innanför den röda dörren. Här inne serveras fantasifulla hantverksdrinkar direkt från en sagobok. Perfekt balanserade och kreativt skapade. Både drinkarna och servicen är på topp. Detta är stället man vill stanna kvar på hela kvällen.

 60 Rue Charlot, 75003 Paris

 

4. Castor Club

Den här lönnkrogen ligger väl gömd bakom en anonym trädörr. Den är lätt att missa och de som inte vet vad som gömmer sig där bakom går oftast bara förbi. Men för den som hittar hit väntar en trevlig överraskning i form av en intim cocktailbar med plats för endast en handfull gäster, inredd i mörkt trä och grön sammet. Detta är platsen för den som tar sina cocktails på största allvar och inte är för rädd med att testa något nytt.

14 Rue Hautefeuille, 75006 Paris

5. Le Comptoir Général

Sist men inte minst vill jag berätta för er om Le Comptoir Général. Ett annorlunda ställe i Paris som bjuder på det minst sagt oväntade. Bakom en sliten svart anonym dörr gömmer sig nämligen en exotisk värld. Följ den långa hallen kantad med kristallampor som leder in till olika kreativa rum. Du kommer både hitta en afrikansk djungel och ett strandat piratskepp. Här finns även bar, restaurang, konstgalleri och shop, inbakat i ett ”allt i ett koncept”. Utan tvekan ett av Paris hippaste ”hidden gems”.

80 Quai de Jemmapes, 75010 Paris

Läs också 14 annorlunda restaurang-och barupplevelser i Nottingham

12 thoughts on “5 hemliga cocktailbarer i Paris

  • Åh, vad kul att höra! Vi hade så roligt i Paris på den här senaste resan och hittade så mycket bra ställen. Visst är det kul att det sprider sig, sådant kan man aldrig få nog av. Av samma anledning vill jag någon gång resa tillbaka tilll New York 🙂

 1. Vilka häftiga ställen! Nu blev jag verkligen sugen på Paris, dels för att just sådana här ställen är så läckra när man väl upptäckt dom, och dels därför att det var så himla längesedan jag var där. Nu kändes det som om det snart är dags igen.

 2. Återbesök till Paris låter det som! Vart inte störtsförtjust vid mitt första (och enda) besök men inser att jag måste utforska staden mer innan jag vet vad jag tycker. Kanske besökte jag bara fel restauranger och hade otur att stöta på rätt otrevliga folk – och fick det sämsta hotellrummet i världshistorien. Tack Airtours haha.

  • Ja det tycker jag absolut. Detta var min tredje gång i Paris. Resa nummer 2 och 3 var helt klart bäst. Jag tror också att du kanske hade lite otur. Det finns fullt av fantastiska ställen i Paris. Men har också hamnar på några tråkiga, särskilt första gången jag var där.

 3. Vad roligt att läsa om hemliga barer, frågan är bara hur du har hittat dem? *nyfiken*

  Vi ska till Paris i augusti och letar lite tips. Min 15-åring följer med så cocktail-barer är inte högsta prio. Men några tips på hemliga matställen eller något hemligt superbra hotell? DaVito pizzeria är uppskriven för sin pizza och jag kommer att spana mot frysrummet 😉
  Även Le Comptoir Général finns numera med på minneslistan.

  • Tack, roligt att höra 🙂
   Ja, haha det kan man kanske undra. Jag vet inte riktigt 😉

   L.C.G ovan kan ni absolut ta med barnen till dagtid. Det var fullt av barnvagnar när vi var där. Hur gamla är barnen nu igen? I restaurangväg rekommenderar jag verkligen Miss Kö och Refuges de Fondus ( den sista dock mest för upplevelsen och mindre för maten) men har inte koll på åldersgränser eller så. Kanske kan man ta med barnen tidigt. Trevlig resa! Paris tröttnar jag aldrig på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.