Bo mitt bland olivträden på Xenios Anastasia Resort & Spa på Kassandra

 Xenios Anastasia Resort & Spa på Kassandra bor man lyxigt och bekvämt mitt bland olivträden ett stenkast från stranden. Här vaknar man upp av ljudet från vågornas brus från det vackra azurblåa havet som skiftar i turkosa toner. Välkommen till en liten bit av paradiset mitt på jorden. 

 

Resa hit:

Kassandra är beläget på halvön Halkidiki i Norra Grekland ca 80km från Greklands nästa största stad Tessaloniki. Till hotellen på Kassandra tar man sig sedan med buss eller bil på ca 1-1,5 timma beroende på trafiken. Jag flög med direktflyg från Göteborg med Ryan Air.

Om hotellet:

Xenios Anastasia är ett 4-stjärnigt resort med läge precis bredvid havet. Olivlunden är precis utanför fönstret och där är solstolarna glest utspridda placerade rakt under olivträden. På området finns ett superfint poolområde, spa, restaurang och två barer.

I olivlunden ett stenkast från havet växer både svarta och gröna oliver.

Det finns 107 st rum i anläggningen i olika varianter och prisklasser. Jag bodde i ett fint dubbelrum med utsikt mot havet. Mitt rum var utrustat med en skön säng, liten sittgrupp, kylskåp samt en balkong där vi om kvällarna fick vara med om helt magiska solnedgångar. Jag och min bloggkollega Petra från Pellas Inspiration satt där ute på balkongen sent många kvällar och pratade över ett glas lokalt vin och en skål utsökta oliver, medan vi tittade på solen som sakta gick ner i fjärran. Helt fantastiskt!

Lika härligt som det var att sitta och titta på utsikten på kvällarna var det att vakna till den. Söker man efter en rofylld plats där man kan ladda om sina batterier är den här resorten precis rätt plats. Lugnet finns där utanför i den lugna oasen under olivträden. Det var härligt att tassa ner till frukosten tidigt på morgonen och slå sig ner på restaurangens uteservering för att därefter ta en promenad vid stranden innan det var dags för dagens äventyr och att upptäcka Kassandra.

Läs mer här om vad man kan Se & göra på Kassandra.

Vid det lyxiga poolområdet finns solstolar samt en poolbar som är öppen till sent på kvällen. 

För mig är Kassandra en outforskad grekisk pärla som jag redan planerar att åka tillbaka till någon gång i framtiden. Här finns mycket att se och upptäcka och jag vill också slå ett slag för det grekiska köket i den här delen av landet som jag fann extra spännande. Läs mer om Kassandras gastronomiska kök här.

Hitta hit: Xeinios Anastasia Resort & Spa, Epar.Od.Paliouriou-Afitou, Nea Skioni 630 85

Resan var en pressresa som arrangerades av Visit Kassandra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.