Bo som en ”Bridgerton” på The Roseate Villa i Bath

Dearest gentle readers

Som ni vet kan jag aldrig hålla mig borta särskilt länge från den omsusade ”Bridgerton-världen”. Den här gången tänkte jag dela med mig av ett av mina mest rosaskimrande minnen från mina dagar i Bath, då jag bodde som en riktig vicomtesse på det sofistikerade boutiqehotellet The Roseate Villa. Behöver jag nämna att undertecknad var mer än nöjd med att känna sig näst intill som en medlem av societetfamiljen Bridgerton under besöket?


The Roseate Villa Bath är en unik, varm och välkomnande hotellupplevelse där man levererar bekvämlighet och lyx med fingertoppskänsla. Där varje gäst får det där lilla extra som gör att man känner sig speciell. Det är ingen vanlig hotellvistelse utan en helhetsupplevelse från det att man stiger in i den eleganta konverterade viktorianska villan tills att man checkar ut. Innanför villans väggar befinner man sig i en drömvärld, där det är hur enkelt som helst att leva sig in i rollen som en högt uppsatt medlem av societeten, om så bara för ett dygn.

Det är med andra ord inte särskilt svårt att gå in i rollen som en medlem av familjen Bridgerton…allra minst för mig som både hade spetshandskar, tiara och fjäderpenna nedpackat i handbagaget.

Läs också: En ”Bridgerton-inspirerad” resa till Bath i England

Lyxboutique hotellet The Roseate Villa Bath har 21 rum som alla är elegant inredda med skräddarsydd lyx.

Rummet som jag fick flytta in i var ett ljust rum, inrett i en behaglig turkos/grön färgskala med elegant bekväma möbler och en himmelsk säng. På skrivbordet väntade en bukett med färska blommor samt ett litet fat med exotiska frukter och färgglada macarons på mig. En välkomstgåva som undertecknad naturligtvis uppskattade och som fick undertecknad att skina upp i ett leende nästan lika soligt som…som…som, ja ska vi säga vicomtesse Violet Bridgerton? För i sanningens namn om jag nu ska avslöja något riktigt skandalöst för er läsare, (som jag ju vet att ni sitter och väntar på som på nålar) så är ju undertecknad absurt nog mer närmare hennes ålder än någon av döttrarna Bridgerton. (Jag vet, chockerande nyhet oerhört svårt att ta in). Lova bara att inte berätta detta för någon då undertecknad tenderar att allt som oftast blunda för detta faktum och istället leva sig in i rollen som någon av de unga döttrarna Daphne eller Eloise Bridgerton.

Efter att jag gjort mig hemmastadd på rummet var det dags att packa upp samt göra sig i ordning inför ett besök en trappa ner på The Henrietta bar, hotellets egen sofistikerade cocktailbar. Undertecknads outfit var naturligtvis noga planerad in i minsta detalj med matchande handskar, tiara och smycken.The Henrietta Bar

The Henrietta Bar är en mötesplats och salong på The Roseate Villa dit man kan komma både för en extraordinär afternoon tea, middag eller för en extravagant cocktail. På menyn hittade man också till min stora glädje en Lady Whisledown-inspirerad cocktail gjord på hennes egen mystiska teblandning som naturligtvis serverades i tekopp ifrån en elegant tekanna.

På The Henrietta Bar serveras dessutom en av Baths mest exklusiva och bästa afternoon teupplevelser som man kan inta i salongen eller under stora vita Moët & Chandonparasoller i den gröna trädgården utanför. Den lyxiga afternoon tean serveras i äkta regency-anda som mycket väl skulle falla både Lady Whisledown samt familjen Bridgerton i smaken. En upplevelse som får vem som helst att känna sig som än äkta vicomtesse eller grevinna. Till det exklusiva trevåningsfatet med snittar, scones och sötsaker kan man välja mellan ett glas champagne eller en exklusiv tecocktail för extra guldkant. Dessutom kan man sörpla hur mycket te som helst från Lady Whisledowns egen mystiska teblandning.

Läs mer här: Regency-inspirerad afternoon tea i BathFRUKOSTEN PÅ THE ROSEATE VILLA

Frukosten som serveras på The Roseate Villa kräver ett eget kapitel i sig. Detta för att undertecknad kan meddela att den här hotellfrukosten utan tvekan är undertecknads bästa någonsin.

Den exklusiva frukosten som serveras på The Roseate Villa består av förstklassiga råvaror som dukas upp på ett privat frukostbord åt varje gäst. Frukosten består av utvalda tesorter eller kaffe, färskpressad apelsinjuice, hemmagjorda marmelander, rostat bröd, crossainter, fruktsallad samt gästens val av frukosträtt. Välj mellan lyxig avokadomacka med pocherade ägg och pesto, fluffiga blueberry pancakes, Ägg Benedict eller andra lyxiga frukosträtter från menyn.

The Roseate Villa är beläget i en lugn del av Bath strax intill Henrietta Park, med nära gångavstånd till stadens främsta sevärdheter samt centrum. I den grönskande, blomstrande trädgården utanför den viktorianska villan kan man finna lugnet efter en dag fylld med historiska sevärdheter, äventyr och tesörplande (Helt i Daphne Brider…. ehh.., förlåt… jag menade förstås Violet Bridgertons smak.


Resan till Bath var en pressresa med VisitBritain. Tankar och åsikter är alltid mina egna.


Glöm inte följa @fantasydining på Instagram för fler tips & inspration. P.s. nästa resa bär av på en ”Emily in Paris-inspirerad” resa till Paris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.