Boutiquehotellet Dar El Gaïed El Maâmouri i Tunisien

Gömd bakom en vacker traditionsenlig gul port i en gränd i Nabeuls medina gömmer sig en hemlighet. Bakom murens port hittar man nämligen en palatsliknande byggnad omringad av en grönskande oas. Platsen är lika hänförande som en hägring i öknen. Dar El Gaïed El Maâmouri är ett modernt familjedrivet boutiquehotell som drivs av far, fru och dotter i historisk miljö.

Vi välkomnas varmt vid porten av familjen som driver boutiquehotellet. Än så länge utan vetskap om vad som väntar där bakom. Allt bakom porten blir en total överraskning för oss. En överraskning av det mycket positiva slaget. Vi har hamnat mitt i en exotisk oas. Palmer svajar, fåglar kvittrar och det doftar ljuvligt från trädgårdens blommande träd. Allt är lungt och stilla. Det är svårt att ta in att den livliga medinan med försäljare, kommers och kryddstånd befinner sig bara en kort bit därifrån. Innanför den gula porten är allt annorlunda, som att komma till en helt annan värld. En exotisk oas likt en hägring i öknen.

Dar El Gaïed El Maâmouri vill man ge sina gäster en unik upplevelse i en historisk residens. Inredningen är modern men samtidigt genuint autentisk då man mixat den modernare konsten med att samtidigt tagit tillvara på förfäders kunnande och hantverk. Traditionella tunisiska föremål blandas med modernare designemöbler. Detta skapar en gedigen harmoni åt platsen.

Läs också: 10 saker att göra i Sidi Bou Said- en dröm målad i vitt & blåttHotellrummen


Boutiquehotellet har sex sviter som var och en har en unik individuell inredning med antingen loft, balkong eller terrass ut mot trädgården. Det finns även ett loft-penthouse med privat terrass och jacuzzi.

Vi tittar in i Suite Junior Mahmoud som är en av de få rum som inte är bokade när vi besöker platsen. Denna underbara svit är inredd i orientalisk stil med nafoura-balkong på 30 m² med en tidstypisk fontän på terrassen. En natt i sviten kostar runt 490 TDN vilket motsvarar ungefär 1600 sek. För ett sådant här vackert och unikt boende vill jag påstå att man får väldigt mycket för pengarna.  
 Le Citronnier Restaurant

Vi blir bjudna på en underbar lunch av boutiquehotellets ägare där vi blir serverade tunisiska småplock till förrätt och i glaset får ett lokalt torrt vitt vin som smakar gudomligt i dess miljö. Efter ett tag kommer kockarna ut och serverar varmrätten som består av en läcker cous cous med lamm, kikärter och ägg som serveras från vacker keramik.

Restaurangen serverar både frukost, lunch och middag för hotellets gäster. De färska igredienserna från menyn kommer från regionen samt den lokala marknaden. I menyn blandar man klassiska rätter från det tunisiska köket, judiska rätter samt internationella rätter med smak av Italien.


Om sviterna på boutiquehotellet är unika och vackra så är ägarnas residens ännu mer palatslikt. Vi får äran att titta in även här samt ta del av familjens privata konst och keramiksamling samt personliga porträtt och fotografier. På en av dessa ser vi ett svartvitt förstorat fotografi på ägarens far och Olof Palme.
Infinitypool & trädgård

Hotellets gäster har tillgång till infinitypool samt gårdens uteplatser och trädgårdar. Poolområdet som kantas av svajande palmer och solstolar ser otroligt lockande ut. Poolbaren likaså.

Trädgården är en grönskande oas med många drömmiga skrymslen och vrår där man kan slå sig ner och koppla av i skuggan.Kort om staden Nabeul

Staden Nabeul är belägen i nordöstra Tunisien på halvön Kap Bon som är omgiven av Medelhavet. Avståndet från den mer kända turistorten Hammamet är på ca 12 km och med bil kommer man hit därifrån på ca 20 min.

Nabeul är mest känt för sin unika keramiktillverkning i blommiga orientaliska mönster men också för sin souk samt exotiska kryddmarknad. Nabeul har också varit känd för sin harissa sedan början av 1500-talet. Så är det någonstans man ska handla detta så är det här på plats.

Det finns även gott om historiska sevärdheter och paradisstränder i regionen.

Resan till Tunisien var en pressresa arrangerad av Tunisiska turistbyrån Discovering Tunisia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.