Drömsviten med balkong på Radisson Blu Scandinavia i Göteborg

I början av sommaren checkade vi in i drömsviten ”Corner Suit” med balkong på Radisson Blu Scandinavia i Göteborg. För det första har jag nog aldrig bott i en sån här stor svit förut och jag har definitivt aldrig förut haft en lika stor balkong. Just av den anledningen är detta verkligen drömsviten för den som önskar ”låsa in sig” och njuta fullt ut av själva hotellupplevelsen.Jag älskar att bo på hotell hemma i min egen stad. Det började som en grej 2020 (när man inte kunde resa lika mycket som man hade gjort tidigare), men blev snart en tradition som vi försökt anamma allt oftare. Särskilt under perioder vi jobbar mycket och inte har så många dagars ledighet så att det räcker för att att åka iväg någonstans. För det finns något väldigt avkopplande med att checka in på hotell på hemmaplan i en stad där man redan sett och vet allt. Man behöver inte ränna på stan och inte vara rädd för att missa något. Istället kan man hänge sig helt och hållet åt hotellbesöket och verkligen bo på hotell ”på riktigt”. Är det någon gång man ska unna sig en svit så är det väl då? Vi har nu bockat av ett par sviter i Göteborg och den senaste vi bodde i var Cornet suit på Radisson Blu Scandinavia. En underbar drömsvit med en ännu mer underbar balkong.

Läs också: Suit Lars Wallin- en svit för kärlekens skull
BALKONGEN

Den makalöst stora balkongen vrider sig som en båge längst med hörnsviten. Härifrån får man en vacker utsikt över takåsarna samt stan nedanför. Med lite tur med vädret har man det rätt gott däruppe sittandes i sin rottingfåtölj. Balkongen kan ju också vara en ljuvlig plats att ha under kvällstid för att gå ut och skåla med ett glas champagne under stjärnhimlen.


HÖRNSVITEN

Hörnsviten på Radisson Blu måste vara den största svit jag lyckats checka in i. En svit som jag ska erkänna är mycket större än min egen lägenhet hemma i stan. På en yta av 76 m² bor man rymligt i ett lägenhetsliknande komplex som inhyser vardagsrum, matsalsbord, kök, två toaletter, ett badrum och ett stort sovrum samt inte att föringa en stor balkong utanför. Med tanke på hur stor den här sviten kändes att bo i är jag extremt nyfiken på hur det skulle kännas att bo i Royal-sviten på samma hotell som är hela 160 m². Det går knappt att föreställa sig.

Under vår vistelse i Corner suite på Radisson Blu Scandianavia hade vi inget annat i sikte än att bara vara på hotellet. Vi hade inga andra mål än att bara njuta av vår underbara drömsvit. Vi spenderade dagen i lugn och ro och hade det fantastiskt ute i solen på den härliga balkongen under förmiddagen. På eftermiddagen hade hotellet ett litet event som vi var med på och senare blev det mat från restaurang Nordic Noot Kitchen som är inhyst under hotellets väggar. Kvällen spenderades återigen i hotellsviten med en flaska bubbel innan det var dags att krypa till kojs.

Morgonen därefter vaknade vi utvilade och redo att hugga in på frukostbuffén. Det enda som är jobbigt med en sådan här upplevelse är att man inte vill lämna. Man vill stanna kvar i sin lyxbubbla en liten stund till. Efter frukosten smet vi därför upp till sviten en liten stund till för att avnjuta en kopp kaffe i våra rottingfåtöljer på vår härliga balkong. Kan jag få flytta hit snälla?

Hitta hit: Radisson Blu Scandinavia Hotel, Södra Hamngatan 59, 401 24 Göteborg

Glöm inte följa @fantasydining på instagram & facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.