Suite Lars Wallin- en svit för kärlekens skull

Suite Lars Wallin är drömmarnas svit. En svit som helt enkelt kom till för kärlekens skull. Allt från den harmoniska färgskalan till minsta liten handplockad detalj är noga utvalda av Lars som har jobbat med utformningen av sviten på Radisson Blu Scandinavia i ett halvår. I fredags stod den äntligen klar och man välkomnade för första gången in för en premiärvisning.


Det finns sviter och så finns det sviter. Suite Lars Wallin är helt klart av den senare varianten. En drömsvit där man helst bara vill låsa in sig och aldrig mer flytta ut. Där världen utanför hamnar i glömska och slutar existera. Inte konstigt att att den kommer hamna högst upp på önskelistan hos alla nyblivna brudpar. Mer kärleksfull plats går knappast att önska sig. Så vacker och genomtänkt att man nästan blir rörd till tårar. Drömskt, himmelskt och så mycket kärlek.

Det är även något med atmosfären som skapar ett påtagligt lugn. De vackra och handplockade textilierna, kombinerat med de dimbara ljuskällorna samt det naturliga ljuset som mjukt letar sig in genom fönstret. Den utvalda musiken som spelas så fort man kommer in genom dörren samt den ljuva doften som kommer från den enorma buketten av vita blommor som är placerade i en stor vas mitt på bordet. Dessa är alla komponenter som hjälper till att skapa perfekt harmoni och ta fram själva essensen av kärlek i sviten.


En inredningsdröm

Projektet är naturligtvis en riktig inredningsdröm. Lars har även designat flertalet av möblerna som t.ex de handsnidade borden samt servis och porslin som man hittar vid matsalsbordet.

Man har ett stort vardagsrum, en matsalsplats samt ett sovrum. I det stora badrummet finns badkar, plats för champagne, lyxiga hudvårdsprodukter samt vaser fyllda med vita väldoftande blommor.

Man var tvungen att riva en vägg för att kunna skapa sviten efter Lars önskemål och sinnebild, vilket gör att utformningen inte liknar någon av de andra rummen eller sviterna på hotellet. I det drömska sovrummet finns plats för att hänga upp sin brudklänning, sina cocktailklänningar och självklart sina kostymer.Priset för sviten

Det kommer att kosta en slant att bo i sviten. Räkna med mellan 10.000-15.000 kr natten beroende på vilken dag i veckan samt säsong. I priset kommer det då även ingå en concierge som kommer hjälpa till med gästernas önskemål under vistelsen. Än så länge är Suite Lars Wallin inte bokningsbar, men håll ögonen öppna i juli, för då ska den öppnas upp för bokningar.

Undrar ni kanske ni vem som fick sova i sviten första natten efter premiärvisningen? Ja det gjorde förstås Lars Wallin själv i egen hög person. Vilket känns oerhört rätt och rimligt om ni frågar mig.Suite Lars Wallin x stjärnkonditorn Fredrik Borgskog

Stjärnkonditorn Fredrik Borgskogs enastående praliner kommer att spela en viktig roll i helhetsupplevelsen när man bor i Suite Lars Wallin. Jag fick chansen att hugga in på en av hans vackra skapelser gjord av kex, jordgubbar och vaniljkräm toppad med renaste guld. Den smakade lika himmelskt god som den såg ut.Den perfekta bröllopssviten

Det är nog inte bara jag som kan se hela händelseförloppet framför mig? Med bruden och hennes tärnor som gör sig i ordning och dricker champagne i det stora ljusa badrummet. Hur bröllopskläderna vackert hänger upphängda i den specialgjorda garderoben och hur man beställt upp roomservice och dinerar vid det vackra matsalsbordet med det specialdesignade porslinet. Hur bruden och brudgummen sedan långt senare dansar i sviten på tu man hand. Så vackert och minnesvärt!

Men Suite Lars Wallin är naturligtvis inte bara till för de nygifta kärleksparen. Den är självklart till för alla typer av kärlekspar och vänner som vill fira något speciellt. Råkar man som jag t.ex redan vara lyckligt gift. Ja då kanske det till och med är ännu viktigare att fira detta vid något speciellt tillfälle. Jag lovar att inte bli ledsen om min man skulle få för sig att överraska mig.

En svit som är skapad med kärlek, för kärlekens skull. Så vacker och genomtänkt att man nästan blir rörd till tårar. Drömskt, himmelskt och så mycket kärlek.

Det var väldigt trevligt att få äran att träffa Lars Wallin i verkligheten och höra honom berätta om sviten och sina tankar bakom den. Det är tydligt att Lars lagt ner hela sin själ i projektet. Lars Wallin-sviten är nu en permanent hotellsvit som endast går att finna på Radisson Blu Scandinavia på Hamngatan i Göteborg. Premiär för bokningar öppnar i juli.

Hitta hit: Radisson Blu Scandinavia, Södra Hamngatan 59, 401 24 Göteborg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.