Ett besök på den hemliga restaurangen i Göteborg

Gömd inne i ett industriområde på Magnetgatan på Hisingen ligger den anonyma och näst intill hemliga kolgrillen vid namn Jenin grill. Särskilt hemlig är den förstås inte längre då den (uppenbarligen) varit en snackis på stan i flera år bland göteborgarna.

 

Men faktum kvarstår, restaurangen är fortfarande gömd inne i ett industriområde, inte särskilt lätt att hitta till och trots allt är det fortfarande långtifrån alla som hittat hit genom djungeltrumman. Jag själv måste erkänna, trots att det tar emot att jag var en av dem som missat detta helt. Men hur sen jag än är på den här bollen, så vill jag ändå dra mitt strå till stacken och lovorda den här gömda palestinska pärlan på Hisingen. Har du väl hittat dit kommer du gärna åter.

 

Hitta till Jenin Grill

Jag lyssnar med särskilt intresse då jag hör att något är gömt, hemligt eller svårt att hitta till. Det blev därav lite som en sport för mig att dra på mig min bästa dektektivklädsel och ge mig ut tillsammans med familjen för att leta rätt på Jenin Grill.

Vi tog 6:ans spårvagn från centrum till Vågmästareplatsen. Därifrån promenerade vi upp för Gustav Dalénsgatan där vi sedan fortsatte sista biten på Generatorgatan för att till sist komma till Magnetgatan. En promenad som tog ca en kvart. Hade jag inte vetat bättre hade vi kanske blivit stående där och undrat vart vi skulle ta vägen därnäst men eftersom jag kände till att Jenin grill hade ett minst sagt udda läge så tvekade jag inte en sekund att gå innanför grinden till en industriell uppfart. Väl framme gick vi upp för trappan och in i en byggnad där vi möttes av ännu en trappa samt en lång mörk grottliknande korridor. Längst in i korridoren fann vi en stängd dörr som vi öppnade försiktigt.

Innanför dörren möttes vi av en grottliknande matsal med enkla möbler samt en del orientaliska detaljer. Doften av kolgrill fick oss genast på gott humör.

 

Maten på Jenin Grill

Att man överhuvudtaget gör sig besväret att hitta till den något underliga adressen även om man kommer långväga ifrån, är den palestinska kolgrillens rykte. Maten sägs nämligen vara något aldeles utöver det vanliga. De flesta som varit här verkar näst intill att vara i extas och lovorden både ute på stan och i media haglar. När en restaurang blivit ”hypad” på detta vis leder det ju samtidigt till att förväntningarna blir skyhöga. Så jag bestämde mig för att inte ha allt för stora förväntningar inför besöket.

Vi kom dit en lördag precis vid öppning och hade turen att bli dagens första gäster. Någon halvtimme efter fylldes restaurangen på snabbt. Vi beställde tre rätter att dela på. Samtliga rätter för ett pris strax under 100-lappen.

I väntan på maten blev vi serverade nybakat bröd med tre dippsåser samt Ayran som är en turkisk yougurtdryck som är mycket vanlig i mellanöstern.

De rätter vi beställde in för att dela på var en vegetarisk tallrik, en shish kebab samt en grilltallrik mix med både kyckling, lamm och kebab direkt från kolgrillen. Till grillrätterna kunde man välja mellan pommes eller sallad.

Trots att de kolgrillade spetten var mints sagt fantastiska så var det den vegetariska tallriken som blev den stora favoriten för mig. Eller så var det bara kombinationen av grillrätterna tillsammans med den syrliga salladen, rörorna, pirogerna samt helt perfekta falafels som satte pricken över i:et. Jag förstår varför Jenin grill fått sitt goda rykte.

På den vegetariska tallriken serverades hummus, falafel, baba ganoush, tabbouleh, tzatziki samt fyllda piroger. Helt galet gott!

Tydligen så har även kändisar som Håkan Hellström och gruppen Mando Dioas hittat hit och i korridoren som leder intill restaurangen finns tidningsutklipp med flera artiklar och hyllningar till restaurangen. Så vem vet kanske stöter du även på en kändis om du hittar hit.

 

Läs också: 5 annorlunda & unika cafékoncept i Göteborg 

Hitta hit: Magnetgatan 6, 417 05 Göteborg

2 reaktion på “Ett besök på den hemliga restaurangen i Göteborg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *