Helkväll på @Steampunk Bar, Göteborg

SAMSUNG CSCUPPLEVELSE: Igår gjorde vi vårat andra besök på @Steampunk Bar i Göteborg. Läs om första besöket HÄR. Steampunk kulturen kommer ifrån det Viktorianska 1800-talet och hur de trodde att framtiden skulle se ut.

Detta ställe har snabbt blivit vår nya favorit i stan. Jag är fullkomligt tokig i allt ifrån inredningen till personalens unika kläder, dom roliga rykande drinkarna och den supergoda maten. En riktig liten oas i staden för en sån som mig. 

Vi började kvällen med varsin superhjälte drink.SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCDryck: Det händer alltid nått kul eller extremt med drinkarna ifrån drinklistan. Den här gången testar vi en Health Portion och en Mana Portion. Den första är med smak av het chili och är som ett slags elixir för superhjältar. När man behöver fylla på med ett extra liv. Den andra med blå färg smakar cocos och den här funkar bäst när superhjälten behöver fylla på med mer energi. Båda drinkarna ryker när kommer in. Dom är precis nygjorda från kemilabbet!

SAMSUNG CSCVi har redan blivit såna stammisar på @Steampunk så att vi har vår bestämda plats!

SAMSUNG CSCMAT: Vi startade med en Ångad Alaska King Crab som förrätt. Fick in ett rejält ben som gott och väl räckte att dela på. Har aldrig ätit den här rätten varm innan men det var en riktig höjdare.

SAMSUNG CSC

Till huvudrätter blev det en ” Aviators Flying Quesadilla Saucer” som serverades med kyckling, pica de gallo och gräddfil.

SAMSUNG CSCAlex beställde in kökets största rätt. En ”The Crazy Butcher´s Steak” en liten köttbit på ynka 440 gram. Serverades med pommes och kryddsmör.

Till maten drack vi Steampunk Beer!SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCJag älskar alla roliga inrednings detaljer som finns här. Det märks att ägarna har lagt hela sin själ i konceptet. Det är mycket koppar, ånga och kugghjul. Den här lampan som hänger över att bord är ju bara så fantastisk.

SAMSUNG CSC

Den goda maten gjorde oss så mätta så plats för efterrätt fanns inte. Däremot avslutade vi vår kväll med en kaffedrink och en ”Old Bitter Man”

The ”Old Bitter Man” är Steampunks egna bittra bartenders favorit. Har en bitter och bäsk eftersmak och påminner lite i smak om barndomens hockeypulver i flytande form. En drink som förvånade nog är mycket godare än vad det kanske låter. Efter en måltid som denna blev det ett perfekt avslut. Vi är inte det minsta bittra när vi går härifrån!

 Vi har nu testat nästan alla drinkarna i menyn. Någon får vi ju spara tills nästa besök.

SAMSUNG CSCHITTA HIT: @Steampunk Bar & Restaurang ligger på Kungsgatan 7 i Göteborg

One thought on “Helkväll på @Steampunk Bar, Göteborg

  1. Pingback: Göteborgs mest annorlunda restauranger | FANTASY DINING – En blogg om temarestauranger & resor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *