KONTIKI, Göteborg

SAMSUNG CSCUPPLEVELSE: Kontiki är stolta över att vara Göteborgs första Tikibar/ restaurang. För att ha ett sånt unikt tema så är jag faktiskt förvånad över att jag inte besökt den här restaurangen fören nu. Läget så nära Botaniska trädgården och slottskogen är naturligt vis ett guldläge och den härliga stora uteserveringen lockar många gäster på sommaren.

SAMSUNG CSC

INREDNING: Restaurangen kan mest efter liknas en polynesisk bergsby. Varje bås har sitt egna namn som lagunen, flamingohörnan och loftet o.s.v.  Det blir mycket bambu på liten yta. Vi valde de mysiga båset som hette lagunen. Ovan för lagunen är loftet som man får klättra i en stege för att komma upp till. Super mys!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSCMAT & DRYCK: Maten är kanske inte alls lika exotisk som man hade kunnat önska sig på en riktig Tikirestaurang men den är ingen besvikelse. Kött, kyckling eller vegetariskt mixas med ditt val av tillbehör och sås. Jag valde en kyckling med bacon och valnöts crush  med rostade rotfrukter och fetaostkräm med rosépeppar. Alex valde entrecote med rotfrukter och chili aioli.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCVi testa aldrig dom exotiska drinkarna i tikibaren. Detta ger väl oss en anledningen att göra ett återbesök antar jag.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSCHITTA HIT: Kontiki Slottsskogen, Storängsgatan 2, 413 19 Göteborg

 

2 reaktion på “KONTIKI, Göteborg

  1. Pingback: Göteborgs mest annorlunda restauranger | FANTASY DINING – En blogg om temarestauranger & resor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *