Samurai Café, Tokyo

I stadsdelen Akihabara i Tokyo så vimlar det av olika sorters maidcafén. Läs om mina tidigare besök på dessa cafén här och här. Så förklarar jag också vad ett maidcafé är för er som inte vet det.

Senaste gången vi besökte Akihabara testa vi ett Samurai (maid) café. Där inne var det tyvärr total förbjudet att fotografera så det ända jag har till minne av detta besök är ett foto jag fick av vår maid på henne själv.

Det var ingen större skillnad på ett smaurai café och ett vanligt maidcafé. Skillnaden var kläderna och svärden. Annars var hela upplevelsen precis lika galen och dyr som vanligt. Kul att ha testat på i alla fall.

Om ni undrar varför det står dear Jenny på fotot är det för att det är mitt andra namn och för att japanerna har mycket lättare att utala det än Maria. Så det blir enklast så för alla.

12 thoughts on “Samurai Café, Tokyo

 1. Ser ut som ett häftigt ställe, jag skulle gärna vilja åka till Tokyo någon dag! Fint andra namn du har förresten och jag gillar din nya header, den är superfin!

  Sv: Jo, jag tycker inte riktigt om marknadsföringen på det sättet, att det ska vara en ”tjejdator”, eller vad man ska säga, nåja.

  Jaså, Hemköp det var otippat jag trodde att det var från någon av dina turer utomlands. Åh, vad roligt med Barcelona, det är ytterligare ett ställe jag gärna vil åka till och Bangkok, vad härligt och så länge också. Ska ni träffa din killes familj då eller?

  Kram!

 2. Varför var det förbud på att fota där? Tycker sånt är lite tråkigt :/

  SV: Ja, i just den där delen av vardagsrummet 😉 Sovrummet är det dock lite värre i just nu. Haha. Flyttade hit i slutet av juli, men har varit så mycket och jobbat så vi har inte riktigt fått någon ordning – nu har vi dock bara två lådor kvar att packa upp! Dom fick ta plats i sovrummet, haha 🙂

  Ja, Fright Night borde du verkligen se! Och som sagt så kan du skippa den första filmen 😉

 3. sv:hhehe det är vår klädstil så vi kör på det vi gillar jämt ^^! Så man kan väl säga att vi alltid har det när vi går ut 🙂
  Nice att vara i Japan btw :D!! Har alltid velat åka dit, även om Korea är mitt första val av resmål X’D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.