Sjöbaren, Göteborg

sjöbarenUPPLEVELSE: Sjöbaren är en mysigt liten restaurang och bar i stadsdelen Haga i Göteborg. Vi slank in här på shoppinglunch efter en dag på stan av julklappshandling. Det första jag lägger märke till inne i restaurangen är den stora, väldigt ovanliga och fullt fungerande öltappen i baren. Svårt att missa! Den ser ut som en blandning mellan en ubåt och en dykarutrustning. 

fisksoppa sjöbarenMAT & INREDNING: Sjöbaren är som namnet avslöjar en riktig fisk och skaldjursrestaurang. Här serveras vinkokta musslor, nykokta havskräftor, havetswallenbergare och ugnsbakad piggvar samt massa annat gott. Husets klassiker är den fina fisk och skaldjurssoppan för 129:- som serveras med nybakat vitlöksbröd fantastiskt god!

Temat i inredningen i restaurangen är trä, hav och fiske. En riktigt gemytlig liten fiskrestaurang i Göteborg.

Sjöbaren i Göteborg

utanför sjöbaren

23 thoughts on “Sjöbaren, Göteborg

 1. Det är extra kul att läsa dina inlägg om besök på restauranger här i Gbg. Då kan jag själv få lite tips eftersom jag bor här (men i stort sett aldrig går ut och äter, tyvärr)..

  Det är konstigt det där med att man ska stressa inför julen, detta ska ju vara en fin tid då man ska njuta, men jag tror att jag är extra pressad eftersom jag vart sjuk nu och på så sätt missat massa tid eller hur jag ska säga.

  Stor kram

 2. Den har jag nog gått förbi ngn gång när jag varit i Haga 🙂
  Hade varit ngt för min pappa som är fd sjöman som älskar fisk & skaldjur 😛

  I bankok kan du säkert hitta en klänning , annars är ju både Nelly & Bubbleroom ganska bra ställen att hitta prisvärda klänningar 🙂
  Mvh

 3. SV: Men tack så himla mycket, detsamma! 😀

  Jo, jag är ju beredd att det kostar lite, så jag har funderat på att spara ihop lite och sedan flytta på bloggen. Jag har ju läst webbdesign och så, så sånt lär ju inte vara några problem, bara allt med flytten och att bygga upp en ny design osv. Tur man redan har domän så att folk hittar ändå 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.