Sommarsemester i Sverige 2022- stugor, villavagnar & glamping

Betalt samarbete med Stugknuten.com

Vi stannar allt oftare kvar hemma i Sverige på semestern. En trend som verkar dröja sig kvar även den här sommaren. Och kanske är det inte så konstigt att vi väljer att hyra en stuga eller bo på en camping i ett naturskönt och lugnt område i vårt eget avlånga land, då man hör talas om det hysteriska kaos som brutit ut runt om på världens flygplatser just nu.


Jag ska inte ljuga. Jag själv har en del flygresor inbokade det här året, men det mesta av min semester under sommaren kommer jag ändå att spendera hemma i Sverige.

Som vanligt kommer vi åka runt med tåg och bil och checka in på de mest annorlunda och unika boenden vi hittar längs med vår rutt. Det blir en blandning av boenden i stuga, villavagn, glampingtält och cirkusvagn.

Om du letar efter den perfekta stugan för just dig och din familj att hyra i sommar så kan ni besöka Stugknuten. På den här bokningssidan hittar man tusentals stugor, hus och lägenheter som man kan hyra direkt av ägarna.


Så här ser våra semesterplaner ut för sommaren 2022 :


Juli:

# I mitten av juli bär det av på en resa i Astrid Lindgrens fotspår till Vimmerby. Här kommer vi checka in på Söderhult en idyllisk gård med stugor mitt i den småländska naturen. Vi kommer bl.a att besöka Astrid Lindgrens värld, Astrids Lindgrens barndomshem Näs, Katthult (där man spelade in ”Emil i Lönneberga”) samt Sevestorp (som var inspirationen till ”Alla vi barn i Bullerbyn”).


# I vår lilla familj älskar vi glamping så vi kommer att glampa även den här sommaren. Vi har inte bestämt riktigt var ännu, men det kommer att bli på ett nytt ställe där vi inte glampat tidigare.


Augusti:


# I augusti bär det av till Båstad Camping, som är en av våra favoritcampingar i Sverige som vi alltid besöker varje sommar. Tidigare år har vi bott där i både husvagn samt provat att bo i deras glampingtält. I år väntar något helt annat då vi istället kommer att checka in i en stor lyxig villavagn som är fullt utrustad med alla bekvämligheter samt har en härlig altan med grillplats. Planen är att njuta av campinglivet från altanplatsen, grilla, bada och göra små turer in till Båstads centrum. Ta dagarna lite som de kommer.


# I augusti månad kommer vi även göra ett spännande återbesök på Grand Circus Hotel i Malmö där vi kommer att checka in i en excentrisk cirkusvagn. Vi har bott i deras cirkusvagnar en gång tidigare 2020 och besöket var så lyckat att vi kände att vi ville uppleva stämningen runt cirkusvagnarna en gång till. Den här gången finns det en nybyggd vagn som heter ”The Mad Inventor’s Wagon” där det även ingår ett litet escape room-äventyr.


September

# För september månad håller vi fortfarande planerna öppna för förslag på en weekend någonstans i Sverige. Men jag kan avslöja att undertecknad har sitt sikte inställt på en english cottage belägen strax intill ett vackert svenskt slott.

Nu är jag nyfiken på era sommarplaner? Hur kommer ni att bo i sommar? Stannar ni i Sverige eller reser ni utomlands?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.