Sukiyakimiddag & Tokyo vecka på bloggen

SAMSUNG CSCVi blev nyfikna på vad det är som lockar våra asiatiska turister i vår stad till Yummy Kitchen? I vilken guidebok hittar dom det här stället och vad är det som får dom att vallfärda hit? Mycket intressant och nått vi helt enkelt blev tvungna att testa så att vi slipper ligga vakna om natten och grubbla. Den här veckan blir det dessutom ”Tokyotema” på bloggen i form av Tokyoguider och annat kul.

Yammy Kitchen hittar man på Andra Långgatan i Göteborg. Restaurangen har ett stort utbud av det asiatiska köket med störst fokus på koreansk och japansk mat. Man kan även förbeställa rätter som sukiyaki och koreansk barbeague. Något vi valde att göra. Sukiyaki är nämligen en av mina favoriträtter när jag är i Japan. Här hemma har det länge varit svårt att hitta på menyn men efter lite efterforskning har jag upptäckt att det nu serveras på flertalet japanska restauranger i stan.

Sukiyaki är en japansk kött och grönsaksrätt som tillagas i en kokande gryta vid bordet. Rätten består av tunt skivad oxfilé tillsammans med ingredienser som tofu, nudlar, pak choi, vitkål och enoki. Ingredienserna får sakta sjuda i en gryta med buljong, mirin och socker. Rätten serveras med ett rått ägg som man doppar i innan man äter.

Kul att veta om Sukiyaki: Detta är en vinterrätt i japan som ofta serveras på nyårsafton.

SAMSUNG CSC

Miljön inne i restaurangen är en mix av enkel asiatisk och backpacker stil. Många foton och reseminnen på väggarna från jordens alla hörn.

SAMSUNG CSC

Vi började middagen med räkchips, kimchi mandu (koreansk förrätt) och koreansk öl. Sen kom vår Sukiyaki in och vi hade sedan att göra hela kvällen. Kanske inte den godaste jag ätit men vi hade en mysig kväll.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCHITTA HIT: Yammy Kitchen, Andra Långgatan, Göteborg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *