Tomtebyn & Nisseäventyret på Liseberg

I nya Tomtebyn på Liseberg har nissarna flyttat in. Byn är nu full av klingande bjällor, busiga rim och julgransdans. Dessutom kan man leta efter nissarnas magiska dörrar, lämna sin önskelista till Tomten samt titta in i verkstaden där leksakerna är i full gång att packas klara för slädfärden.


Den snöklädda nöjesparken Liseberg i Göteborg har blivit juligare än någonsin sen jultomtens nissar flyttade in i Julbyn. Gå omkring bland snöklädda granar, slädar, juldekoration, julkalendrar och busiga nissar. Man kan också hjälpa de allra mista i familjen med att leta efter 10 magiska nissedörrar som är gömda runt om i Tomtebyn. Följ @fantasydining på instagram för fler bilder & inspiration.Nisseäventyret i Tomtebyn

Nisseäventyret i Tomtebyn på Liseberg är en rolig aktivitet som man kan göra med barnen för endast 20 kr. Äventyret går ut på att man följer en karta där man ska leta upp nissarnas gömda dörrar som ligger utspridda runt om i Tomtebyn. När man hittar en dörr ska man titta på bilden bredvid dörren och sedan klistra fast rätt symbol på sin karta. Vissa dörrar är stängda, vissa kan man öppna, bakom somliga hör man röster och några är helt enkelt bara magiska. När man hittat samtliga dörrar tar man med sig sin karta till nissarna där man blir hyllad för sin insats och får ett litet pris. Ett mysigt litet juläventyr att göra tillsammans (och när det kommer till att leta efter gömda dörrar är jag aldrig sen att hjälpa till).


Har du inte skrivit ditt brev med önskelista till tomten så är det dags att göra det nu. Postkontoret svämmar redan över av post och nissarna arbetar flitigt för att hämta posten och för att ta med den till tomten.

Men om du inte litar på att posten ska komma fram i tid kan du besöka tomtens verkstad och lämna över önskelistan personligen. Kön på 45 min är inte nådig men vad gör man inte för att träffa självaste tomtefar.

Följ den snöklädda stigen in i granskogen. Stigen leder rakt in i tomtens hus och leksaksverkstad. Här är arbetet i full gång med nissar som arbetar och sover i skift. Allt för att bli klara i tid med alla önskelistor, julklappsinslagning samt att packa släden klart. De kommer alla behöva en semester till Hawaii i januari när allt slit tillsist är över.

Viktigast av allt! Du har väl varit riktigt snäll det här året?

För jag tycker mig ana en hel del röda kryss i tomtens lista. Mitt namn ser som tur vara godkänt även i år, så jag kan nog förvänta mig många fina julklappar från tomten.

När släden är färdigpackad ska den därefter ge sig ut i vida världen för att dela ut klappar till stora och små.

Tomten tar emot vår önskelista och vinkar hej då. Han ropar efter oss, vi ses till jul!!

Läs också: 30 Annorlunda saker att göra i Göteborg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.