Miami-inspirerade Pachanga Pool Club i Göteborg

På toppen av nybyggda Jacy´z Hotel & Resort i Göteborg hittar man Miami-inspirerade Pachanga Pool Club. Om himlen hade varit en plats på jorden så hade den kanske legat här på 27:e våningen näst intill molnen. En plats där man skippat allt som heter dresscode och istället iförd fluffig morgonrock och tofflor sippar på cocktails till ett skönt beat i en ännu skönare poolbädd. En problemfri zon under discokulan, helt utan vardagsbekymmer.
Pachanga Pool Club är inget vanligt spa utan mer som att hänga på ett glammigt poolparty som har fått sin inspiration från de mest trendiga klubbarna i Miami. Knip en skön poolbädd och gör dig hemmastadd. Lyssna på skön beat och insup den tropiska viben samt den spektakulära utsikten från 27:e våningen. Jacy´z själva kallar det för att omfamna sin inre flamingo. Ett varmt bad är aldrig långt borta och värmande sprakande vedeldade brasor väntar för den som vill värma sig efteråt. Både drinkar, snacks och lunch serveras och kan intas på bricka direkt vid poolbädden. På morgonen är det lite lugnare och under dagen trappas både tempo och volym upp. Kommer man hit på morgonen kan man njuta av avslappnande musik till sin morgontidning och kommer man hit kvällstid är dj´n i full gång och poolpartyt är på topp. Följ gärna @fantasydining på instagram för fler bilder & inspiration.


Pachanga Pool Club Lunch Session

Jag valde att komma hit en vardag vid lunchtid. Den här gången bodde jag inte på hotellet utan hade istället enbart bokat ett besök på Pachanga Pool Club under deras ”lunch session”. Detta innebär att man har tillträde till hela området på Pachanga Pool Club med bad, vedeldade brasor och poolbäddar mellan 11.00-14.30. För ett pris på 350 kr ingår då inträde, lån av morgonrock, handduk, tofflor, snack samt en utvald lunchrätt.

Jag visste egentligen inte vad jag skulle vänta mig av besöket och jag ska erkänna att jag i vanliga fall inte så ofta går på spa. Visst är det skönt med ett varmt bad, men att bada i flera timmar har aldrig riktigt varit min grej. Men det var något med konceptet på Pachanga pool club som verkligen lockade mig att komma dit och jag blev inte besviken. Jag har äntligen hittat en plats att komma till där man verkligen kan slappna av på riktigt men samtidigt få det där lilla extra i vardagen. Man får lyxen, glamouren men också tid att andas. Att gå till Pachanga Pool Club under deras lunch session med sin partner eller en vän kan säkert vara helt underbart, men man kan också ha en helt fantastisk date med sig själv.


Besöket började med att jag tog hissen upp till 27:e våningen där jag visade min bokning i receptionen. Jag blev välkomnad och tilldelad ett handledsarmband samt visad till omklädningsrummet där jag kunde låsa in mina kläder i ett skåp samt byta om till badkläder. I omklädningsrummet kunde man även hämta upp handduk, tofflor och sin fluffiga morgonrock.

Pachanga Pool club har två våningsplan. På den undre våningen finns ett rum med poolsängar, eldstad, bastu samt områdets varmaste bad som ligger runt 28 grader i temperatur. En trappa upp hittar man själva poolklubben som inte utan anledning får besökaren att tappa hakan vid första anblick. Miljön och interiören är lyxig, glamourös, modern och bara så cool. Befinner vi oss fortfarande i Göteborg kan man fråga sig?

Efter att jag tagit en rundtur var det dags att vara snabb och välja sin favoritpoolbädd. Jag valde min poolbädd med omsorg, en skön divan omringad av palmer med utsikt över poolområdet samt med utsikt över Göteborgs skyline. I början var det lite dimmigt men dimman lättade så småningom under dagen.

Jag blev tilldelad en meny med dagens alternativ av poollunch samt Pacghanga Pool Clubs drinkmeny. Jag bestämde mig för att beställa in en pineapple margarita och vänta en stund med att beställa in lunch.

Lunchen kan beställas en halvtimme efter att lunch sessionen börjar vid 11 till en halvtimma innan tiden går ut. Alltså mellan 11.30-14.00. Man ska vara färdigduschad och ombytt vid 14.30 då tiden för besöket går ut.


Lunch på Pachanga Pool Club

Efter min cocktail samt några bad i poolen kände jag att det var dags att beställa in min lunch. Pachanga Pool Clubs meny består av snacks samt en lunchrätt. Det fanns två lunchalternativ på menyn. Det första alternativet var ”Chicken tacos med pico de gallo och koriander” och det andra var ”Spicy tuna poké style med jalapeno och sunflower seed”.

Jag valde en spicy tuna och utöver detta fick jag även en skål med nachos samt green pea & avocado dip samt en fruktskål med söt topping till efterrätt.

För den som vill sitta vid ett riktigt bord och äta så finns det naturligtvis platser för detta men om man vill inta luchen äkta ”pool style” får man den serverad på en snygg bricka direkt vid poolbädden. Precis som det ska vara på en pool club om ni frågar mig. Jag älskade verkligen att äta min lunch direkt vid poolbädden med ett glas cava. Snacka om lite lyx i tillvaron. Efter lunchen var det skönt att bara luta sig bakåt. Just Relax! Hade varit helt perfekt om jag hade tagit med mig en bra bok också. Det ska jag definitivt tänka på nästa gång. För jag har en känsla av att jag kommer hänga här på Pachanga Pool club fler gånger.

Pachanga Pool Clubs olika sessions:

  • Morning sessions mellan 07.00-10.30 (frukost ingår) fr. 249kr
  • Lunch sessions mellan 11.00-14.30 (lunch ingår) fr. 349kr
  • Afternoon sessions mellan 15.00-19.00 (ingen mat ingår) fr. 395kr
  • Evening sessions mellan 19.30-22.45 (ingen mat ingår) fr. 395kr

Morgonrock, tofflor och handduk ingår alltid.

Läs också: Upplev det glamourösa 60-talets Las Vegas på Jacy´z Hotel & Resort

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.