10 spännande barer att besöka i Bath

Följ med till en av Baths bäst bevarade hemligheter och drick cocktails bland vintage och barock. Titta in på en av landets sista medlemsklubbar, provsmaka högklassig Jane Austen gin eller vässa öronen efter klapprande hovar som leder dig ner i källaren till en av världens bäst rankade cocktailbarer. Glöm heller inte att ta en pint tillsammans med lokalbefolkningen på några av Baths mest traditionella pubar. Här är 10 spännande barer & pubar att besöka om du ska resa till Bath i sydvästra England.


Jag reste till Bath för att göra en resa i Jane Austens fotspår, besöka inspelningsplatserna för den populära Netflix-serien Bridgerton, frossa i regency-inspirerad afteroon tea samt bo som en äkta Bridgerton på The Roseate Villa Hotel. Men förutom allt detta gjorde jag naturligtvis det som jag alltid gör när jag reser och kommer till en ny stad, nämligen att leta upp stans mest spännande och unika barer. Man kan säga att det är lite av en hobby och att jag är någon form av ”upplevelsesamlare” när det kommer till detta.

Läs också: 14 annorlunda restaurangupplevelser i Nottingham


1. OPIUM- cocktails bland vintage & barock

En av Baths bäst bevarade hemligheter hittar man på en plats som man måste känna till för att hitta till (alternativt ha en väldig tur att bara råka gå förbi). Coktailbaren ligger nämligen väl undangömt under markplan under en gångväg på en mer avlägsen sidogata i Bath, där man aldrig skulle kunna ana att man skulle finna en spännande cocktailbar. Trots att ingången är fullt synlig om man skulle gå runt hörnet, har nästan den här baren mer speakeasy känsla över sig än barerna som har helt dolda ingångar. Detta därför att folk promenerar på gatan hela dagen och att de allra flesta aldrig skulle komma tänka på att gå runt det öde hörnet under för att leta efter en bar. Läget är med andra ord helt exemplariskt. Har man väl hittat hit kan man avnjuta spännande cocktails i en fantastisk kreativ miljö bland vintage och barock. Taken i de olika rummen är kupolformade valv målade helt i barock, möblerna är vintage och man hittar spännande detaljer i de olika rummen som inget är det andra likt. Det ryktas även att det finns ett hemligt rum. Letar man efter en cocktailbar i Bath med en sanslöst häftig miljö är det hit man ska gå.


Opium Bar, Spring Gardens Rd, Bathwick, Bath2. THE RAVEN – lokal pärla i en f.d georgisk trädgård

The Raven är en riktigt traditionell pub i Bath i gammaldags stil beläget inuti två georgiska byggnader. Platsen har en historik från 1700-talet. Kom hit på en rejäl bit paj och ta en pint tillsammans med lokalbefolkningen. På den plats där puben är idag har man hittat en karta från år 1735 som visar att platsen en gång varit en lång smal trädgård. Väggarna i pubens nutida byggnad är den underjordiska delen av formen på trädgårdsmuren och man tror att hela byggnaden vilar på en gammal trädgårdsmur. I den gamla georgiska trädgården trivdes korparna bra och kanske där av namnet The Raven?


 The Raven, 7 Queen St, Bath

3. The Canary Gin Bar- Tekannor & temacocktails a la Jane Austen

Dela en blommig tekanna fylld med gin eller prova en gincocktail tema Jane Austen. Mixologerna blandar Jane Austens cocktails med namn som Jane´s Garden och Mr Darcy. The Canary Gin Bar är även platsen där man kan provsmaka gin i alla dess former. Utöver destilleriets egna ginsortment finns över 230 olika ginsorter på barens hyllor. Det finns även ett spännande urval av gincocktails där basen är från destilleriets egna ginsorter som Bath Gin Destillery Classic, Bath Gin Destillery Hopped Rhubarb och Bath Gin Destillery Orange sloe m.m.

The Canary Gin Bar, 2/3 Queen St, Bath 

4. Dark Hourse – rankad som en av världens bästa cocktailbarer

Följ den svarta hästens klapprande hovar i natten och hitta till en av Storbritanniens i särklass bästa cocktailbarer. The Dark Hourse har blivit rankad som ”topp 10 bästa cocktailbarerna i världen av Tales Of The Cocktail” samt ”topp 3 i Storbritannien av Imbibe magazine”. Den murriga cocktailbaren är inredd i mörkt trä, antika möbler och röd sammet med en atmosfär som ger känslan av elegans och mystik. Låt de professionella mixologerna blanda dig en cocktail som du sent ska glömma. Det här är platsen för att låta smaklökarna testa på något helt nytt.

The Dark Hourse, 7A Kingsmead Square, Bath

5. The Herrington Cluben av Englands sista medlemsklubbar från 1874

The Herrington Club är en såkallad ”member club” som grundades 1874 och är en av de sista klubbarna av sitt slag som finns kvar i England. Denna medlemsklubb kan vara ett intressant alternativ att besöka om man befinner sig i staden. En ”member club” anses vara en fristad från 2000-talets påfrestningar dit dess medlemmar alltid kan gå för att varva ner och vara sig själva. Men vad är en en brittisk medlemsklubb egentligen? Privata medlemsklubbar uppstod i slutet av 1600-talet i London och användes som en plats för att sköta affärer i en gemytlig och avslappnad atmosfär. Dessa medlemsklubbar är naturligtvis skapade för dem som är medlemmar och betalar en medlemsavgift men om man har vägen förbi är man som gäst mer än välkommen att titta in, slå sig ner bland medlemmarna och ta något att dricka. Det är inte som att besöka en vanlig pub, vilket gör det mer spännande och är man av den nyfikna sorten ska man inte tveka att gå hit. Både personal och medlemmar är väldigt vänliga och nyfikna på hur just du hittade dit.

The Herrington Club, 5-6 Harington Pl, Bath6. Bath Brew House – bryggeripub med hantverksöl

Gillar man öl ska man inte missa ett besök på Bath Brew House där man finner ett stort sortiment av hantverksöl och öl från olika microbryggerier på tapp och flaska. Kommer man hit under de varmare månaderna kan man dessutom njuta av husets egen härliga beergarden. The Bath Brew House eget öl har bryggds på plats sedan 2013. Emperor och Gladiator var de första sorterna som bryggdes och är brygghusets flaggskeppsöl men det har med tiden tillkommit många flera.

Bath Brew House, 14 James St W, Bath 


7. The Salamander traditionell mysig lokal pub

Puben The Salamander är ett ”hidden gem” mitt i hjärtat av Bath. I baren serveras ett fint utbud av lokalt producerade Ales, noggrant utvalda viner, lokala cider och premiumsprit. Menyn består av traditionella brittiska pubklassiker som fish & chips, cheeseburger & pommes frites, ciderkokt skinka, ägg & chips. Letar man efter en traditionell lokal mysig engelsk pub passar det här stället perfekt.

The Salamander, 3 John Street, Bath
8. Hall & Woodhouse Pub & Restaurant takbar med utsikt över takåsarna

Vill man komma upp på lite högre höjder där man får en vacker vy över takåsarna så vet jag precis den rätta platsen. Gå upp för den pampiga glastrappan som leder upp till taket på Hall & Woodhouse Pub & Restaurant och du har hittat till en av stans bästa rooftopbarer. En riktig oas under de varmare årstiderna när man kan sitta ute. Hall & Woodhouse Pub & Restaurant är en 4-vånings ”all day” restaurang med både pub, cafée och rooftopbar. Ett ställe som passar dagens alla klockslag.

Hall & Woodhouse Pub & Restaurant, 1 Old King St, Bath 


9. Henrietta Bar Bridgerton cocktails & champagne

The Henrietta Bar är en mötesplats och salong på The Roseate Villa Hotel dit man kan komma både för en extraordinär afternoon tea, middag eller för en extravagant cocktail. På menyn hittade man t.ex en Bridgerton inspirerad Lady Whisledown-cocktail gjord på Lady Wiseldowns egen mystiska teblandning som serveras i en tekopp ifrån en elegant tekanna. Dra på dig sammetshandskarna, skåla i champagne och lev ut dina mest drömmiga Bridgertondrömmar på Henrietta Bar.

Henrietta Bar, Henrietta Rd, Bathwick, Bath


10. SARACENS HEAD – Baths äldsta pub

Sist men inte minst varför inte göra en tidresa och göra ett besök på vad som sägs vara Baths äldsta pub. Saracen’s Head byggdes 1713 på en plats som tidigare var ett värdshus. Värdshusets stall var då beläget i den del som nu är restaurangen och några av de ursprungliga fönstren från detta stallet tycks fortfarande finnas kvar. Det sägs att Charles Dickens stannade på Saracens Head under ett av sina besök i Bath samt att puben kan vara hem till ett och annat spöke. Kom hit för att äta traditionell engelsk pubmat samt ta en pint i en mytomspunnen miljö.

Läs också: 12 hemliga barer i Storbritanninen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.