Winter Lights har kommit till Gunnebo slott

Winter Lights har äntligen kommit till Gunnebo slott och trädgårdar. Fly mörkret för en stund och gör ett besök på denna spektakulära ljus -och ljudpromenad för lite extra ljus i tillvaron under årets mörkaste årstid.


Winter Lights är ett nytt koncept som kommit till Sverige 2023. Gunnebo slott strax utanför Göteborg i Möndal och Skansen i Stockholm har blivit de första utvalda platserna i skandinavien för att stå värld för den här magiska upplevelsen som arrangeras av det brittiska produktionsbolaget Temple Live Entertainment.

Följ den 1,5 km långa slingan med ljus-och ljudinstallationer som både lyser upp slottet samt den anslutande trädgården omkring. Promenadslingan speglar platsens anrika miljö men tar dig samtidigt med till magiska fantasivärldar.

Längs med ljus-och ljudpromenaden kommer det finnas ett brett utbud av mat och dryck. Unna dig varm choklad med grädde, en glögg eller varför inte ett glas bubblande cava. När magen kurrar finner du en meny som erbjuder ett flertal olika rätter för både stora och små. Förutom mat-och dryck kommer det även finnas några marknadsstånd på området som erbjuder hantverk, inredningsdetaljer och julsaker.

Börja din promenad i Hyper Space tunneln som för tankarna direkt till Star Wars.

Andra fantastiska installationer att se på området är bl. Fairy Stalacites och Beyond Violet. Lika magiska som sina namn utlovar.

Missa heller inte ljusshowen som visas på slottets fasad vid utvaldA tidpunkter. Hela slottet lyser då upp och skiftar i regnbågens alla färger i en helt fantastisk show. Grande finale.


Winter Lights går att besöka mellan den 17 december 2023- 7 januari 2024. Öppet mellan 15:20 – 22:00. Biljetter rekommenderas att köpa i förväg och priset är fr. 280 kr/Vuxen och fr. 185 kr/barn.


Hitta hit: Gunnebo Slott & trädgårdar, Christina Halls väg, 431 36 Mölndal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.