5 fantastiska boutiquehotell i Tunisien

Vad gömmer det sig bakom den gula porten i gränden i Nabeul eller bakom den traditionsenliga, vackert snidade trädörren i den blåvita staden? Om du har ett genuint intresse för unika och extravaganta boutiquehotell så kommer du förmodligen att gilla detta reportaget. Tunisien har nämligen många helt fantastiska boutiquehotell som erbjuder hög standard, lyx samt en helt unik upplevelse. Jag besökte 5 av dessa platser under min resa i Tunisien.
1. Tui Blue Oceana Suites

Det eleganta lyxboutiquehotellet Tui Blue Oceana Suites är belägen i staden Hammamet, med ett perfekt läge vid stranden bland vajande palmer. I foajén möts man av en extravagant inteniör som utmärker sig med sin stora öppna hotellbar i mitten omringad av svart/vita balkonger med högt i tak. Här kan man när man är klar med sin dag på stranden ta en eftermiddagscocktail innan middagen i sina finaste kläder. Hotellet är också känt för sitt spa som i Tunisien kallas för hammam där man erbjuder bl.a thalassobehandling som består av massage, ångbastu, skrubbning och lerinpackning. Hotellet har 208 sviter med balkong eller terass med utsikt över havet, poolområdet eller trädgården. Hotellet har flertalet restauranger och barer som bla. en grillrestaurang, en table d’hôte-restaurang, pianobar samt en bistro med en underbar terrass. Hotellet är ett ”All Inclusive” där man kan välja antingen hel eller halvpension under sin vistelse.


2. La Badira

La Badira är ett annat unikt boutiquehotell i staden Hammamet. Namnet Badira betyder något i stil med ”lika ljus som fullmånen” och det är så platsen bäst kan beskrivas. Hotellet har en underskön atmosfär där interiören skapar ett behagligt lugn så fort man kliver in i foajén. Det är också något med ljuset på den här platsen som bidrar till dess unika skönhet. Hotellets rymliga sviter har inretts i en kombination av modernitet och tidlös elegans. Restaurangen med dess härliga takterras med utsikt över medelhavets kluckande vågor intill strandremsan är den mest romantiska man kan tänka sig. På menyn hittar man klassiker från det tunisiska- och medelhavsköket samt flera uppfinningsrika menyer som ständigt förnyas. Det finns också ett spa, hammam, gym, inomhuspool och utomhuspool, frisörsalong, nagelsalong och örtterum. Ett exklusivt boutiquehotell i Hammam för endast vuxna som erbjuder det där lilla extra.
3. Dar El Gaïed El Maâmouri

Gömd bakom en vacker traditionsenlig gul port i en gränd i staden Nabeuls medina gömmer sig en hemlighet. Bakom murens port hittar man nämligen en palatsliknande byggnad omringad av en grönskande oas. Platsen är lika hänförande som en hägring i öknen. Dar El Gaïed El Maâmouri är ett modernt familjedrivet boutiquehotell som drivs av far, fru och dotter i historisk miljö. På Dar El Gaïed El Maâmouri vill man ge sina gäster en unik upplevelse i en historisk residens. Inredningen är modern men samtidigt genuint autentisk då man mixat den modernare konsten med att samtidigt tagit tillvara på förfäders kunnande och hantverk. Traditionella tunisiska föremål blandas med modernare designemöbler. Detta skapar en gedigen harmoni åt platsen. Boutiquehotellet har sex sviter som var och en har en unik individuell inredning med antingen loft, balkong eller terrass ut mot trädgården. Det finns även ett loft-penthouse med privat terrass och jacuzzi. Vi tittar in i Suite Junior Mahmoud som är ett av de få rum som inte är bokade när vi besöker platsen. Denna underbara svit är inredd i orientalisk stil med nafoura-balkong på 30 m² med en tidstypisk fontän på terrassen.

Boutiquehotellet Dar El Gaïed El Maâmouri i Tunisien
4. La Villa Bleue

Sidi Bou Said är en drömmig by målad i vitt och blått i norra Tunisien. Alla hus och byggnader är vitmålade med dörrar och fönsterluckor i klaraste blått. Byn brukar p.g.a av dessa färger kallas för Tunisiens svar på de grekiska öarna Santorini och Mykonos men påminner samtidigt också om Paris Montmartre med sin konstnärliga själ och atmosfär. Platsen har dragit till sig konstnärssjälar sedan början av förra seklet och det är inte svårt att förstå varför. Bakom en klassisk tunisisk dörr i Sidi Bou Said gömmer sig La Villa Bleue som är ett riktigt ”hidden gem”. La Villa Bleue är ett elegant och smakfullt boutiquehotell byggt i arabisk och andalusisk stil. Hotellet har 13 rum och sviter samtliga inredda med en perfekt balans mellan tradition och modernitet. Detta är en plats man inte kommer vilja lämna.

10 saker att se & göra i Sidi Bou Said- en dröm i vitt och blått5. Gårdshotellet Dar Zaghouan

Dar Zaghouan är ett ekologiskt gårdshotell i Tunisien. Den ekologiska bondgården är en självförsörjande ecolodge där man återvinner allt från vattnet man använder till att odla sina egna grönsaker. Ett riktigt litet grönskande bohemiskt paradis i norra Tunisien beläget strax intill Dorsalebergen. I omgivningen kan man njuta av allt från gårdens eget hammam, telounge och kryddträdgård till grönskande grönområden, närheten till naturen samt gårdshotellets faciliteter som restaurang, pool och unika rum att checka in i. Dessutom bjuder gården på sin alldeles egna unika charm och underhållning som utan tvekan blir ett minne för livet. Det första man möts av är ett grönskande valv av murgröna som man går igenom för att komma till innergården. Här finns sköna soffgrupper med kuddar samt mysiga krypin där man kan sitta och hänga samt smutta på en iskall hemmagjord lemonad eller varför inte en kopp myntate gjord av örter plockade direkt från gårdens örtaträdgård. Äter man lunch eller middag på gårdens restaurang kan man sitta vid ett bord ute på den stora gröna gräsmattan under bar himmel, där barnen springer och leker eller under skuggande bambuparasoll där det är uppdukat med vackert blått porslin i keramik. Gårdshotellet har flera olika typer av sviter och rum. Några lite enklare standardrum medan ett par av dem är riktigt extravaganta. En av den sistnämnda varianten är sviten med guldsäng som mer påminner om en svit inne i ett palats än på ett självförsöjande gårdshotell mellan bergen. Detta rummet är naturligtvis lite dyrare att bo i men alltid trevligt att kunna välja. På Dar Zaghouan finns rum för alla plånböcker från budjet till lyx.

Dar Zaghouan- ett unikt ekologiskt gårdshotell i Tunisien

Resan var en pressresa med Tuniska turistbyrån Discovering Tunisia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.