Bo i skön peace & love-atmosfär på ”A soulful Glamping”

A Soulful Glamping i Villshärad utanför Halmstad är precis som det låter en näst intill ”själslig upplevelse” där man får bo helt ensam i en egen skogsglänta. Här kan man njuta av nomadlivet, ensamheten, lugnet och naturen. Platsen är en gömd pärla i skogen med mycket ”peace & love” i atmosfären.

Vi har bott på flera olika sorters glampingar under de senaste somrarna men ”A soulful glamping” i  Villshärad strax utanför Halmstad har fått en särskild plats i mitt hjärta. Jag skulle nog helst egentligen vilja behålla det här stället helt för mig själv och inte berätta för någon var platsen ligger.  Men som tur är, så är det ju inte riktigt så jag jobbar.

Så fort man anländer till skogsgläntan börjar lugnet att sprida sig i kroppen. Förutom den trevliga värden som hälsar oss välkomna med en skål nyplockade färska bär så vet vi att vi kommer att bli lämnade ifred och inte ha en enda människa i närheten.

Vi installerar oss snabbt i tältet där det finns en dubbelsäng i mitten, plädar, kuddar, sittpuffar och färska blommor. Utanför väntar hängmattan, utomhusköket, grill samt ett härligt bord med stolar i skuggan under trädets skyddande grenar och blad. Och detta är precis allt som vi behöver.

Föga lite gör det oss att det inte finns något rinnande vatten, elektricitet eller en modern toalett. Det är ju detta som är själva upplevelsen med glamping, att få leva primitivt samtidigt som man ändå får lyxen av att sova i en varm bäddad säng om natten.

Inne i glampingtältet har vi nu vårt sovrum medan hela skogsgläntan blivit till vårt stora vardagsrum. Vi förbereder maten i utomhusköket och lagar den över öppen eld. Vi går barfota på det mjuka gräset som förvandlats till vardagrumsmatta. Min inre hippie i själ och hjärta vaknar till liv. Den där delen inom mig som aldrig riktigt blomstrar ut i storstadsmiljön hemma, utan endast kommer fram och vågar visa sig här i skogsgläntan. Nomaden inom mig viskar att jag borde leva så här alltid. Närmare naturen och i ett ständigt solsken. Närmare jorden och himlen. Att det skulle göra mig lyckligare och friare…

Vi sitter där framför elden framåt småtimmarna tills solen för länge sedan gått ner. Sommarminnen som det här har hållit mig varm många kalla vinterdagar i regn och rusk och jag tänker ofta tillbaka på den där kvällen på ” A soulful Glamping” som på något sätt rörde vid min själ. 

Peace & Love.
Hitta hit: A soulful Glamping , Villshärad 479, 305 65 Gullbrandstorp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.