Cocoon Meetings- Glamping i naturskönt område i nordöstra Skåne

Har du testat på glamping någon gång? En av de senaste restrenderna som både är lyxigt och primitivt på samma gång. På natursköna Cocoon Meetings i Degeberga i nordöstra Skåne, med promenadavstånd till den trolska Forsakarravinen kan man bo i en egen kokong mitt ute i naturen. Förutom de unika kokongerna finns där ytterligare 10 rum inne på gårdshotellet. I restaurangen serveras en femrätters säsongsbetonad meny skapad av smakkonstnären Eve Maltais, som är en av Österlens bästa kockar. 

När vi anländer till gårdshotellet blir vi mötta av Bodil som tillsammans med sin man Gunnar driver Cocoon Meetings samt den närliggande granodlingen (Gunnars Granar). I famnen håller hon en stor korg fylld med småplock och äppelcider stora som champagneflaskor. I ett led följer vi henne genom markerna och vi stannar först till när vi kommit fram till ett grått mossbelagt stenhus.

Den ”grå” kokongen

Vi har kommit fram till den första kokongen som nästan känns som att stiga in i en ”Game of Thrones” miljö. Kokongen som är omsluten av berg och sten påminner om en grotta. Förutom ett sagolikt sovrum finns en middagssal som är upplyst av flera stearinljus. Vi tar plats i bergasalen medan Bodil dukar upp godsakerna hon hade med sig i korgen samt utbringar en välkomstskål i äpplecider. Det får plats ca 10 personer runt det ovala bordet. Ett lyckligt par i vårt sällskap drog sedan den vinnande lotten och fick nyckeln till den grå kokongen.

 

Den ” gröna kokongen”

Den andra kokongen på området saknar precis som den grå vatten och el men är av en mer modern variant. Stora glasrutor öppnar upp rummet där ljuset strömmar in och här sover man helt utan rullgardiner. Det ska kännas som att man är mitt ute i naturen säger Bodil. Kokongen ligger avskilt från resten av anläggningen så man behöver inte oroa sig över att någon ska passera utanför. Här har man stället helt för sig själv.

 

Frukost på gårdsrestaurangen

Frukosten på Cocoon Meetings är en trevlig överraskning att vakna till. Där finns allt det där lilla extra som man önskar att varje hotellfrukost innehöll. Nybakat bröd, hemmagjord granola, avokado, färsk juice från trakten samt lokala ostar och charkuterier. Kaffet smakar lite extra gott i den trevliga atmosfären inne på gårdsresturangen. Här vill man sitta och äta frukost länge.

 

Vanliga rum på Cocoon Meetings

Vill man inte glampa i naturen finns det 10 vanliga rum på gårdshotellet. Jag checkade in i ett fint dubbelrum på vindsvåningen. Rummet var rymligt och fräscht och jag hade fin utsikt över markerna. En trappa ner i huset finns en liten soffgrupp där gästerna kan sitta och umgås. Det finns också kök och kylskåp. Bäst av allt är kanske badtunnan på trädäcket utanför som är mycket populär bland gästerna, särskilt på kvällstid.

Läs också: Reseguide till Kristianstad- 18 guldkorn att upptäcka i och runt om i trakterna

5-rätters middag på gårdsrestaurangen

Det som verkligen sätter pricken över i:et under vistelsen på Cocoon Meetings är restaurangupplevelsen man får på kvällen. Då serveras en femrätters avsmakningsmeny framtagen av Eve Maltais, gårdshotellets kock och smakkonstnär. Menyn som kan ändras från dag till dag innehåller alltid lokala närproducerade råvaror av bästa kvalitet och lagas från grunden. Om man vill kan man låta middagsmenyn bli en överraskning fram tills att tallrikarna serveras på bordet. För lite extra spänning valde vi i vårt sällskap att göra så. Under kvällen blev vi överaskade med följande rätter:

  • Grön sparris från Österlen med hollandaissås
  • Rökt makrilltoast med vitaby creamfresh, rädisor och krasse
  • Tockafarmens tuppfilé med färska primörer, rapsblommor och vit sparris
  • Lokala ostar med tomatmarmelad
  • Rabarbersoppa med olivoljaglass och havreflan

Lika smarrigt som det låter!

 

Närhet till Naturreservatet Forsakar

Från Cocoon Meetings är det gångavstånd till den vackra Forsakarravinen och den vackra ljusgröna bokskogen. Ett måste att besöka när man befinner sig i området. I den trolska mytomspunna skogen finns en djup ravin och flera vackra vattenfall. Skogen sägs vara hem till flera av våra svenska mytomspunna väsen. Som Näcken, pysslingar och skogssnuvan. Själva ravinen sägs vara ett verk av jättarna. Man får på egen risk promenera in i ravinen och kommer då slutligen fram till vattenfallet. En plats där man med en smula fantasi kan se Näcken sitta och spela och skogsrået nyfiket titta fram bakom trädet. Forsakar är en naturupplevelse av de slag man blir en smula förtrollad av. Själv hade jag ingen aning om innan jag kom hit, att vi hade så vackra vattenfall i Sverige. Forsakar ägs till stora delar av Naturskyddsföreningen.

Hitta hit: Cocoon Meetings, Borråkravägen 60-11, 297 94 Degeberga

Besöket var i samband med en pressresa arrangerad av Kristianstads kommun

4 thoughts on “Cocoon Meetings- Glamping i naturskönt område i nordöstra Skåne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.